Odgodite menstrualni ciklus na prirodan način - Body.ba

Odgodite bolove

Odgodite menstrualni ciklus na prirodan način

Piše: Body.ba

Srijeda, 06.11.2013.

Odgodite menstrualni ciklus na prirodan način

Žene mogu imati više razloga zbog kojih žele da ponekad i odlože svoj menstrualni ciklsu. Možda žele da otputuju negdje ili se spremaju za neki veliki događaj na kojem prosto ne žele da se pate sa svim problemima koje donosi menstruacija. Iako je ona neizbježna u većini slučajeva, jedino ako postoje neki problemi ili je trudnoća u pitanju, nekada prosto želite da još koji dan odmorite bez tih problema.

Kako god bilo, menstrualni ciklus je moguće odgoditi i na prirodan način, bez konzumiranja tableta.

Začinjena hrana
Mnoge žene smatraju da ako konzumiraju začinjenu hranu, da će se njihova menstruacija odgoditi. Uzdržavanje od jako začinjene hrane ili izbjegavanje začina u redovnoj ishrani je djelotvoran način da se odloži menstrualni ciklus. Izbjegavajte začine kao što je luk, biber ili đumbir. Sa ovim načinom ishrane počnite dvije sedmice prije redovnog datuma pojave ciklusa.

Ocat/Sirće
Čašu mineralne vode pomiješajte sa tri ili četiri kašikice octa. Konzumacijom ove tečnosti vi ćete odložiti vašu menstruaciju. To će odložiti menstrualne simptome. Za najbolje rezultate, najbolje je da ovo konzumirate dva do tri puta dnevno.

Želatin
Ovo je jako djelotvorna metoda za prirodno odlaganje menstruacije. Nabavite želatin i pomiješajte sa toplom vodom. Ako ovo konzumirate, možete odložiti menstruaciju za par dana. Ovo je najbolje riješenje kada se nalazite u škripci sa vremenom.

Emotivni stres
Ovo je jedan od najboljih prirodnih načina za odlaganje menstruacije. Ako žena prolazi kroz stresan period, vjerovatno će propustiti menstrualni ciklus ili će ga odložiti, čak i ako ne želi to.

Vježbanje
Fizički stres je isto tako jako praktičan za odlaganje menstruacije. Svjesno forsiranje fizičkih aktivnosti dovodi do stvaranja stresa. Ukoliko žeite da odložite menstruaciju, odlučite se za trening visokog inteziteta. Pokušajte raditi teže vježbe u teretani ili vozite bicklo uzbrdicom. Vježbanje je jedan od najjednostavnijih i najprirodnijih načina za odlaganje menstruacije.

Ima li nesto a dodje na vreme ?Otkad znam za sebe imam na 2 2,5 meseca pila sam i antibebi pilule i hormone i nista mi nepomaze imam polucisticne jajnike i doktor m je rekao da se to neleci nevredi pod noz za to inace imam dete samo eto nikad neznam plodne dane jer ja imam samo 1 umesto tri tako mi rekao doktor.

- jelena

Srijeda, 06.11.2013. 23:22,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Šta se desi kada pijete pivo 30 dana uzastopno?

Pola litra svakoga dana

Šta se desi kada pijete pivo 30 dana uzastopno?

Naučno istraživanje kojim je urednik Bright Side-a odlučio jednom za sva vremena ispitati tvrdnje da je pivo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Važnost zdravog života

Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Držati se perfektno svih pravila i živjeti životom profesionalnog sportiste tokom cijele karijere, jeste...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Žene i testosteron

Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Denise Rutkowski je devedesetih godina prošlog vijeka bila više od zgodne fitness takmičarke, a onda se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Narod sa najzdravijim srcima ma Planeti

Učimo od njih

Narod sa najzdravijim srcima ma Planeti

Veoma interesantno istraživanje sa svojim potpuno impresivnim rezultatima, objavljeno je u britanskom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)