Bodybuilder od 102. godine koji je još u formi! - Body.ba

Mr. Universe 1952. godine

Bodybuilder od 102. godine koji je još u formi!

Piše: Body.ba

Srijeda, 04.05.2016.

Bodybuilder od 102. godine koji je još u formi!

Manohar Aich, indijski je bodybuilder koji je prije više od pedeset godina bio na vrhuncu svoje snage, kada je i osvojio tada najveće priznanje svijeta bodybuildinga - Mr. Universe.

Šampion svijeta iz 1952., odnosno vremena kada nije ni bilo bodybuildinga kakvog danas poznajemo, još tada je imao 38. godina, te se približavao životnoj dobi koja znači pad forme i sposobnosti ljudskog tijela.

Ipak, Manohar Aich, ne samo da je zahvaljujući zdravom načinu života kog je obilježilo vježbanje i zdrava ishrana doživio čudesnih 100 godina života, već se i danas, u 102. godini može pohvaliti tjelesnom formom boljom od većine duplo mlađih ljudi.

Uz sve to, njegova životna priča je sve ali ne lagana, jer je dio života morao provesti i u zatvoru, budući da se našao među uhapšenim osobama tokom anti-kolonijalnih protesta.

Njegova ljubav prema weightliftingu je bila tolika da ni u tim okolnostima nije želio dopustiti da njegova tjelesna forma oslabi, pa se svakodnevno posvećivao vježbama sa sopstvenom težinom.

Visina od svega metar i pol, donijela mu je nadimak "Džepni Herkul", s kojim je ovaj Indijac postao poznat širom svijeta. Pored pomenutog velikog priznanja Mr. Universe 1952. i srebra na istom takmičenju godinu ranije, on je osvajač zlatnih medalja na Azijskim igrama 1951., 1954. i 1958. godine.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>12 najboljih trikova da sagorite masti i smršate

Vodič za mršanje

12 najboljih trikova da sagorite masti i smršate

Svi ponekad vodimo borbu, kako da skinemo onih nekoliko kilograma koji prosto neće da odu. Evo nekoliko...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Evo šta olimpijci iz Pyeongchanga jedu za doručak

Kako se oni hrane?

Evo šta olimpijci iz Pyeongchanga jedu za doručak

Doručak je najvažniji obrok u danu, pogotovo ako ste olimpijac. Tim USA isporučio je 85 paleta hrane od...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Imala je 127kg - danas izgleda kao foto model

Majka četvero djece

Imala je 127kg - danas izgleda kao foto model

Rachel Ford (44), majka iz Coventry-a doslovno se prepolovila i smršala 60kg. Rachel je smršala sa 127kg na...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)