Deset razloga zašto preferirati nabildane momke - Body.ba

Za dame

Deset razloga zašto preferirati nabildane momke

Piše: Body.ba

Četvrtak, 20.11.2014.

Deset razloga zašto preferirati nabildane momke

Jako unosna industrija se razvila na osnovu želje muškaraca da budu jači i veći i da generalno usavrše izgled svoga tijela. Na osnovu toga oni troše jako mnogo novca i vremena u teretani. Zašto?

Jasan odgovor je očigledan. Žene vole mišičave muškarce, ali zbog čega, odnosno da li mišići zaista nagovještavaju određene karakterne osobine muškarca koje su ženama neodoljive? Dugo vremena to je bila tajna koja se krila u ženskim prirodnim nagonima, ali napredovanjem nauke, konačno je otkrivena.

Dakle, na osnovu brojnih naučnih istraživanja možemo reći da je ovo tih 10 skrivenih razloga zbog kojih žene preferiraju muškarce sa zategnutim i čvrstim tijelima:

Zaštita od neželjenih udvarača

Prisustvo mišičavog muškarca štiti žene od stranaca koji im se obraćaju. Ovo je značajna prednost i jedan važan razlog zbog kojeg žene preferiraju jače suputnike.

Mišičav muškarac će uvijek odbiti sve one koji bi se inače usudili prići njegovoj ženi. Ovaj oblik sigurnosti je posebno privlačan ženama koje često dobijaju neželjenu pažnju i to su upravo dame koje najčešće viđamo s mišičavim muškarcima.

Izgradnja doma iz snova

Kada žena vidi muškarca sa širokim ramenima, u njoj je urođeno to da njega smatra sposobnim za izgradnju pravog porodičnog gnijezda. Radi se o sposobnosti koju jači momci posjeduju za rad na tzv. muškim poslovima, a koji su oduvijek bili neophodni za izgradnju porodičnog doma o kakvom pripadnice ljepšeg spola sanjaju.

Zaštita

Veliki i snažni muškarac kojeg žena drži pod ruku, zaštiti će je od svake eventualne neugodnosti. Žena se u njegovom društvu ne mora bojati tamne ulice. To je još jedna od urođenih stvari koja damama govori da su upravo takvi muškarci sposobni brinuti se o sebi i o onima koji se nalaze u njihovoj okolini.

Pljačkaši? Lopovi? Silovatelji? U društvu jakog čovjeka, žene mogu prestati brinuti o prijetnjama iz okoline i uživati u životu. Radi se o stanju uma koje znači veliko olakšanje, jer osjećaj sigurnosti pruža upravo to.

Pripitomljavanje divljeg muškarca

Svaka žena fantazira o tome da je ženstvena u toj mjeri, da je u stanju pripitomiti divljeg muškarca. 

Pridobijanje 50 kilograma teškog bibliotekara da se javi u slučaju da iz određenog razloga kasni kući nije veliko dostignuće. Ali, to da joj mačo širokih ramena donosi cvijeće za rođendan i pamti godišnjicu prvog sastanka, to je već prava potvrda ženske moći.

Ovaj proces "pripitomljavanja" je veći izazov što je u pitanju jači i zgodniji muškarac, koji je privlačan ženama. Upravo što je on veći i jači, veći je i osjećaj duševne ispunjenosti koju njegova partnerka osjeća.

Mogućnost otkrivanja osjetljive strane

Žene nisu bezveze dobile nadimak "pripadnice nježnijeg spola". Njihova sama priroda je takva da su slabije i osjetljivije, te da se i kao takve moraju nositi sa svim izazovima koje život nosi. To ih malo dovodi u nezgodan položaj jer svoju slabost moraju sakriti ako misle biti uspješne u poslovima kojima se bave. 

Opustiti se i biti ono što jesu, te svoju pravu prirodu ispoljiti, mogu tek u prisustvu svog muškarca koji treba da bude njihov potporni stub, branioc i zaštitnik. Shodno s tim, što je taj potporni stub jači i što se osjećaju sigurnije, i njihovo zadovoljstvo će biti veće.

Nošenje sa težinom svijeta

Mišičav muškarac izgleda kao da može nositi svijet na svojim ramenima, a to je ekstremno atraktivno ženama. Moderan život je pun problema i briga. Zbog toga svaka žena želi jakog čovjeka da nosi teret i čini život jednostavnijim. Široka ramena i jake ruke zaista mogu obrisati sve prepreke i održati ženu sigurnom i bezbrižnom.

Dame uživaju u osjećaju opuštanja, kada svoje umorne glave spuste na ramena čovjeka koji joj znači i koji će preuzeti svu težinu na sebe. Mišići čine da muškarac izgleda baš kao ta vrsta osobe.

Jaki muškarci su sposobniji da izdržavaju porodicu

U tradicionalnijim društvima, muškarci su prvenstveno zaduženi za izdržavanje porodice, a iako ovaj model nema previše smisla u modernom svijetu, on je i dalje duboko usađen u žensku psihu. Žene žele muškarce koji izgledaju sposobno za izdržavanje porodice.

Jaki muškarci ovdje imaju prednost, možda isklesan čovjek neće imati prednost nad konkurencijom u investicijskom bankarstvu, ali on i dalje djeluje sposobnije, posebno prema instinktu žena kom je dobro poznato da je hiljadama godina jaka građa muškarca direktno bila povezana sa preživljavanjem.

Obaranje s nogu

Žene kažu da vole kada ih muškarci obore s nogu. To se obično misli figurativno, ali na nekom nivou je i doslovno istina.

U romantičnim situacijama, svaka žena želi snažnog, muževnog partnera. Romantika je automatski izgubljena kada se muškarac dovede u problem sa ravnotežom dok svoju odabranicu pokušava prenijeti preko praga, ili kada se uopšte ne usuđuje da to uradi jer jednostavno nije dovoljno jak za takav poduhvat.

Stvar ponosa

Nijedna žena ne voli dijeliti ogledalo u kupaonici, i istina je da zagledanost u svoj odraz, dotjerivanje i sređivanje i nisu previše "mačo" svari. Ipak, postoji i nešto neosporno atraktivno u tome da mišičavi muškarci uživaju gledajući se u ogledalu.

Oni se brinu o svome tijelu, dobro jedu i vježbaju, a kada tijelo dovoljno isklesaju, tada počinju zračiti ponosom i samopouzdanjem. Istraživanja su pokazala da su upravo to karakterne osobine koje žene smatraju najatraktivnijim kod muškaraca.

Izazivanje zavisti kod drugih žena

Žene su konstantno konkurencija jedne drugima, u svakom aspektu, od izgleda, odjeće, imovine pa do karijere, i naravno - muškaraca koji stoje pored njih. U vezi s tim, ako je izabranik jedne od njih savršeno građen, onda je i sama njegova dama u prednosti nad ostalim ženama.

Prijateljice će joj vjerovatno ponekad dobaciti da je sigurno jako često usamljena dok on vrijeme provodi u teretani, ali ti komentari su u stvari samo demonstracija njihove zavisti. 

Dakle, vježbanje i unapređenje fizičkog izgleda i snage je idealan način da se poboljša i izgled, ali istovremeno i društveni položaj, dok će shodno s tim i pripadnice ljepšeg spola postati mnogo naklonjenije.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Zbog čega djevojke često unazade bodybuildere?

Dame koje ne vježbaju

Zbog čega djevojke često unazade bodybuildere?

Za djevojke koje nisu u fitnessu stalna briga o kvalitetnoj i zdravoj ishrani kao i redovnim fizičkim...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>15 nepisanih pravila teretane koja treba poštovati

Ne želite da vas mrze

15 nepisanih pravila teretane koja treba poštovati

Ako krećete u teretanu i želite se što je moguće bolje uklopiti u instituciju uz koju mnogi od kolega...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>10 razloga zašto je teretana bolja od djevojke

Mjesto napretka

10 razloga zašto je teretana bolja od djevojke

Vježbanje u teretani se smatra jednom od najboljih mogući terapija koja podiže mentalni fokus i poboljšava...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bodybuilderi i odjeća: Tri najveća problema

Loša strana mišićavosti

Bodybuilderi i odjeća: Tri najveća problema

Biti bodybuilder i imati ekstremno mišićavo tijelo nosi 100 različitih prednosti u odnosu na ostale "obične"...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)