Znate li za pravilo 2-2-2? Na taj način vaša veza neće propasti

Nije lako u današnjem vremenu biti u ljubavnoj vezi, s obzirom na velike obaveze, stres, razne pritiske...

Znate li za pravilo 2-2-2? Na taj način vaša veza neće propasti

Naravno, veza je sama po sebi dobra stvar, ali kada se umiješaju druge stvari, može da postane pravi pakao, te da završi prije nego što ste "planirali". Kako da veza potraje i da budete uvijek uz vašeg partnera ili partnericu?

Da li ste čuli za pravilo 2-2-2? U principu, jednostavnije je nego što mislite, a možete da održite na taj način vezu dugoročno jakom i zdravom.

Strategija počinje tako što ćete svake druge sedmice odvojiti vrijeme samo za sebe. Dakle, svake druge sedmice parovi zajedno odlaze na neku večeru, u kino, na predstavu, ali isključivo sami i bez dodatnih osoba u njihovom prisustvu.

Svaka dva mjeseca treba da vam na rasporedu bude veća "pauza", a to podrazumijeva odlazak u neki drugi grad na izlet ili neki vikend proveden na selu daleko od ostatka svijeta. Tada vrijeme morate provesti isključivo sami.

I za kraj, svake dvije godine treba da idete na zajednički duži odmor i da u sklopu istog imate zajedničke aktivnosti. Naravno, ne trebamo ni spominjati da to treba da učinite sami, bez porodice ili prijatelja.

Ukoliko budete po principu 2-2-2 provodili vrijeme sa svojom dragom osobom, bez prisustva drugih ljudi, mogli biste biti bliskiji nego što ste mislili, a ljubavi neće doći kraj.

Svakako ćete i između tog vremenskog perioda biti sa svojim partnerom, ali ne dopustite da nemate vremena jedno za drugo i imajte na umu da je najbolje da ste sami.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak