2 2/5

Kosi bench potisak je najbolja vježba za gornja prsa

Pet bodybuilding laži u koje vjerovatno vjerujete
Pet bodybuilding laži u koje vjerovatno vjerujete

Kako najvećem dijelu vježbača gornji dio prsa zaostaje za srednjim, o određenoj fazi svi dobijaju želju da što je moguće bolje razviju i gornji dio. Za to se kosa klupa i potisak na njoj smatraju osnovnim receptom.

Problem je što mišićna vlakna imaju svoju određenu orijentaciju prema kojoj su spremna najjače raditi posao, ali i na taj način rasti. Stoga bi shodno orijentaciji gornja prsa trebalo voditi ka maksimalnim kontrakcijama kroz kosi, ali i blago kosi položaj. Na primjer potisak bučicama sa blago nakošene klupe i letenje s bučicama ili kablovima, trebalo bi kombinovati sa standardnim potiskom sa kose klupe, a sve u cilju što boljeg razvoja gornjeg dijela prsa.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak