1 1/5

Gold’s Gym, Venice, California

Top 5 teretana koje bi trebali posjetiti do kraja života
Top 5 teretana koje bi trebali posjetiti do kraja života

Bez imalo sumnje najveća teretana u kompletnoj historiji bodybuildinga i legendarno je mjesto na kojem je sve počelo i gdje se rodio bodybuilding onakav kakvog ga poznajemo danas. Gold's Gym, lociran u Veniceu u Kaliforniji, bio je centar "Zlatne ere" na kom su trenirale sve same legende bodybuildinga čija imena je dovoljno navesti kako bi svima bilo jasno o čemu je riječ: Arnold Schwarzenegger, Franco Columbu, Tom Platz i mnogi drugi asovi.

Inače, ovu teretanu je godine 1965. otvorio Joe Gold, a od tada je nekoliko puta mijenjala vlasnika. U Gold's Venice slavnoj teretani nema muzike, nema klima uređaja, a hladi se samo uz povjetarac koji dolazi sa morske obale. Gold's Gym se tokom kasnijih godina pretvorio u franšizu i pravi globalni brend.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak