2 2/3

Degradiranje vježbi leđa prevelikim učešćem drugih grupa mišića

Kako razviti impresivna leđa i izbjeći greške?
Kako razviti impresivna leđa i izbjeći greške?

Kada je u pitanju razvoj čuvenih latova, tu najviše do izražaja dolazi snaga konekcije uma i mišića, te važnost najboljeg mogućeg vladanja sa kilažom koja se diže, odnosno povlači. Najčešći problem je vježbanje sa neadekvatnom težinom tegova, jer iako djeluje da se bez problema može povući sve do kraja, šesto ostaje veliki upitnik da li su tada istinski direktno pogađani latissimusi ili napumpani bicepsi ipak govore nešto drugo...

Rješenje je u kontroli tegova, gdje se serije trebaju uštimati između 8 i 12 kvalitetnih ponavljanja, povlačenje treba biti tako da laktovi idu unazad koliko je moguće kako bi se nabili i što jače aktivirali ciljani mišići. Radi poboljšanja konekcije um-mišić, trebalo bi sa punim fokusom vježbanje leđa početi sa malim kilažama, kao i sa izolacionim vježbama .

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak