Majstor koji je riješio problem napuhanog stomaka - Body.ba

Sjajni Roelly Winklaar

Majstor koji je riješio problem napuhanog stomaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 05.04.2018.

"Gut" je riječ za koju se praktično može reći da je obilježila eru novih, ogromnih bodybuildera. Radi se o problemu napuhanog stomaka s kojim se susreo skoro pa svaki "mass monster" bodybuilder novijeg doba.

Jednostavno je to rezultat brojnih anaboličkih pomagala koja nisu bila dostupna u toj mjeri starim bodybuilderima, ali da se i s tim izazovom može izboriti ako ste majstor svog posla, na posljednjem Arnold Classicu je pokazao maestralni Roelly Winklaar.

Samo četiri sedmice nakon što je osvojio 4. mjesto u Ohiou, div sa Kariba je neočekivano i brutalno savladao sve favorizovane rivale i odnio zlatnu medalju sa najvećeg bodybuilding takmičenja koje se održava na tlu Australije.

Pojavio se u životnoj formi, a ono što je posebno zapalo za oko, jeste nepostojanje napuhanog stomaka koji je bio jedan od uobičajnih elemenata izgleda vjerovatno najmasivnijeg bodybuildera današnjice.

Kako je to Winklaar uspio za tako kratak period, najbolje objašnjava razlika od 8 do 9 kilograma u odnosu na prethodno takmičenje. Tačnije, na bini je za razliku od prethodnih 120, težio između 111 i 112 kilograma. Radilo se, dakle, o promjeni njegove filozofije, a što ga je dovelo do toga da naprosto izvanredno pogodi formu i potpuno zasluženo iza sebe ostavi jednog Dextera Jacksona ili u posljednje vrijeme nevjerovatnog Williama Bonaca.

Ostaje nam da čekamo septembar i Mr. Olympiju, gdje ćemo biti u prilici da vidimo koliko je Roelly Winklaar spreman ugroziti nedodirljivog Phil Heatha ili njegovu najveću prijetnju Big Ramyja.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Uslovi u kojima oni treniraju će vas postidjeti

Afrički lavovi

Uslovi u kojima oni treniraju će vas postidjeti

Pored tako velikog izbora fitness centara, staza za trčanje i vožnju bicikla, bazena i svih ostalih ugođaja...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Super vatrogasac: Podigao 270 kg tegova koji gore

Pred odlazak u penziju

Super vatrogasac: Podigao 270 kg tegova koji gore

Ed Kranjski je jedan nesvakidašnji vatrogasac, čijim se spasilačkim sposobnostima i pritom impresivnoj snazi...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>100 kg na benchu jednom rukom? Nije problem

Ludi izazov

100 kg na benchu jednom rukom? Nije problem

Gurnuti 100 kg tegova na čuvenom bench potisku, oduvijek je bio poseban pojam snage. To je zapravo granica...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Kada politika kroji rezultate sportskih takmičenja

Hadi Choopan kao žrtva

Kada politika kroji rezultate sportskih takmičenja

Ono što je Svjetsko prvenstvo u fudbalu, to je Mr. Olympia u svijetu bodybuildinga. To takmičenje je san svih...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)