Majstor koji je riješio problem napuhanog stomaka - Body.ba

Sjajni Roelly Winklaar

Majstor koji je riješio problem napuhanog stomaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 05.04.2018.

"Gut" je riječ za koju se praktično može reći da je obilježila eru novih, ogromnih bodybuildera. Radi se o problemu napuhanog stomaka s kojim se susreo skoro pa svaki "mass monster" bodybuilder novijeg doba.

Jednostavno je to rezultat brojnih anaboličkih pomagala koja nisu bila dostupna u toj mjeri starim bodybuilderima, ali da se i s tim izazovom može izboriti ako ste majstor svog posla, na posljednjem Arnold Classicu je pokazao maestralni Roelly Winklaar.

Samo četiri sedmice nakon što je osvojio 4. mjesto u Ohiou, div sa Kariba je neočekivano i brutalno savladao sve favorizovane rivale i odnio zlatnu medalju sa najvećeg bodybuilding takmičenja koje se održava na tlu Australije.

Pojavio se u životnoj formi, a ono što je posebno zapalo za oko, jeste nepostojanje napuhanog stomaka koji je bio jedan od uobičajnih elemenata izgleda vjerovatno najmasivnijeg bodybuildera današnjice.

Kako je to Winklaar uspio za tako kratak period, najbolje objašnjava razlika od 8 do 9 kilograma u odnosu na prethodno takmičenje. Tačnije, na bini je za razliku od prethodnih 120, težio između 111 i 112 kilograma. Radilo se, dakle, o promjeni njegove filozofije, a što ga je dovelo do toga da naprosto izvanredno pogodi formu i potpuno zasluženo iza sebe ostavi jednog Dextera Jacksona ili u posljednje vrijeme nevjerovatnog Williama Bonaca.

Ostaje nam da čekamo septembar i Mr. Olympiju, gdje ćemo biti u prilici da vidimo koliko je Roelly Winklaar spreman ugroziti nedodirljivog Phil Heatha ili njegovu najveću prijetnju Big Ramyja.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Zbog čega djevojke često unazade bodybuildere?

Dame koje ne vježbaju

Zbog čega djevojke često unazade bodybuildere?

Za djevojke koje nisu u fitnessu stalna briga o kvalitetnoj i zdravoj ishrani kao i redovnim fizičkim...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>15 nepisanih pravila teretane koja treba poštovati

Ne želite da vas mrze

15 nepisanih pravila teretane koja treba poštovati

Ako krećete u teretanu i želite se što je moguće bolje uklopiti u instituciju uz koju mnogi od kolega...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>10 razloga zašto je teretana bolja od djevojke

Mjesto napretka

10 razloga zašto je teretana bolja od djevojke

Vježbanje u teretani se smatra jednom od najboljih mogući terapija koja podiže mentalni fokus i poboljšava...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bodybuilderi i odjeća: Tri najveća problema

Loša strana mišićavosti

Bodybuilderi i odjeća: Tri najveća problema

Biti bodybuilder i imati ekstremno mišićavo tijelo nosi 100 različitih prednosti u odnosu na ostale "obične"...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)