Majstor koji je riješio problem napuhanog stomaka - Body.ba

Sjajni Roelly Winklaar

Majstor koji je riješio problem napuhanog stomaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 05.04.2018.

"Gut" je riječ za koju se praktično može reći da je obilježila eru novih, ogromnih bodybuildera. Radi se o problemu napuhanog stomaka s kojim se susreo skoro pa svaki "mass monster" bodybuilder novijeg doba.

Jednostavno je to rezultat brojnih anaboličkih pomagala koja nisu bila dostupna u toj mjeri starim bodybuilderima, ali da se i s tim izazovom može izboriti ako ste majstor svog posla, na posljednjem Arnold Classicu je pokazao maestralni Roelly Winklaar.

Samo četiri sedmice nakon što je osvojio 4. mjesto u Ohiou, div sa Kariba je neočekivano i brutalno savladao sve favorizovane rivale i odnio zlatnu medalju sa najvećeg bodybuilding takmičenja koje se održava na tlu Australije.

Pojavio se u životnoj formi, a ono što je posebno zapalo za oko, jeste nepostojanje napuhanog stomaka koji je bio jedan od uobičajnih elemenata izgleda vjerovatno najmasivnijeg bodybuildera današnjice.

Kako je to Winklaar uspio za tako kratak period, najbolje objašnjava razlika od 8 do 9 kilograma u odnosu na prethodno takmičenje. Tačnije, na bini je za razliku od prethodnih 120, težio između 111 i 112 kilograma. Radilo se, dakle, o promjeni njegove filozofije, a što ga je dovelo do toga da naprosto izvanredno pogodi formu i potpuno zasluženo iza sebe ostavi jednog Dextera Jacksona ili u posljednje vrijeme nevjerovatnog Williama Bonaca.

Ostaje nam da čekamo septembar i Mr. Olympiju, gdje ćemo biti u prilici da vidimo koliko je Roelly Winklaar spreman ugroziti nedodirljivog Phil Heatha ili njegovu najveću prijetnju Big Ramyja.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Tom Platz i sa 61 godinom "ubija" na čučnju

Quadzilla

Tom Platz i sa 61 godinom "ubija" na čučnju

Bodybuilder "zlatne ere" koji je ostao zapamćen u historiji sporta po najrazvijenijim kvadricepsima ikada...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>10 zapovijedi teretane: Ne dozvolite da vas mrze

Uputstvo ponašanja

10 zapovijedi teretane: Ne dozvolite da vas mrze

Članstvo u teretani i redovno vježbanje, najkraće rečeno znače da svaki vježbač postaje dio povezane...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Ova 68-godišnjakinja definitivno nije obična baka

Baka dizačica tegova

Ova 68-godišnjakinja definitivno nije obična baka

Svi su navikli na to da u teretani svakoga dana viđaju muškarce koji dižu tegove, pa čak se tu nađe i neki...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Blessing Awodibu: Najzabavniji bodyuilder ikada

Smijeh do suza

Blessing Awodibu: Najzabavniji bodyuilder ikada

Od prošle 2017. godine, Blessing Awodibu je IFBB PRO bodybuilder sa ozbiljnim predispozicijama da u...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)