1 1/4

Good mornings (podizanja iz pretklona)

Kako ojačati na deadliftu? 4 vježbe spremne da unaprijede sposobnosti
Kako ojačati na deadliftu? 4 vježbe spremne da unaprijede sposobnosti

Jedna od vježbi čije izvođenje se najrjeđe može vidjeti u teretanama, faktički je neizostavan elemenat slagalice zvana mrtvo dizanje. Radi se o vježbi koja direktno cilja veliki dio pokreta mrtvog dizanja, izvodeći ga na drugačiji način gdje aktivira cijeli zadnji lanac mišića, uključujući dona leđa, gluteus i zadnje lože.

Izvodi se tako što se šipka fiksira na leđa kao kod čučnja i zauzme stav nogu u širini kukova. Slijedi spuštanje u pretklon zadržavajući leđa u neutralnom položaju, a zatim se na isti način vrati u početni, uspravni položaj.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak