2 2/4

Hiperekstenzija unazad

Kako ojačati na deadliftu? 4 vježbe spremne da unaprijede sposobnosti
Kako ojačati na deadliftu? 4 vježbe spremne da unaprijede sposobnosti

Hiperekstenzija je izvrsna vježba za donji dio leđa, a obrnuta hiperekstenzija koju se slobodno može nazvati egzotičnom vježbom koju rijetko ko izvodi, za unapređenje mrtvog dizanja je još efikasnija. Ova vježba se može izvoditi na spravi za hiperekstenziju ili na običnoj ravnoj klupi, a spremna je da poboljša ekstenziju kukova i tako prevenira povrede i pojača sposobnosti pri velikim dizanjima, posebno na mrtvom dizanju.

Gornji dio tijela se drži fiksiran na spravi sa neutralnim položajem leđa, dok se donji dio savijen u kukovima pomiče iz položaja gdje su noge spuštene do poda, pa sve do postizanja potpune ravni sa gornjim dijelom tijela.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak