Uvaženi trener smatra da izazovi od 100 dnevnih sklekova moraju prestati

Sportisti i fitness influenceri zatrpali su YouTube i društvene mreže klipovima na kojima se vidi kako rade 100 sklekova po danu.

Uvaženi trener smatra da izazovi od 100 dnevnih sklekova moraju prestati

Ovaj trent postao je hit na internetu i uglavnom autori klipova prave po 100 sklekova dnevno kroz mjesec ili više dana, a sve kako bi na kraju saznali kakav učinak će ovaj jednostavan pokret imati na njihovu građu.

Trener Jeff Cavaliere je u svom videu objasnio zašto ne vidi nikakvu vrijednost u tim izazovima.

"Kad možete napraviti 30, 40 ili 50 sklekova u setu, onda ne birate dovoljno tešku varijaciju sklekova. A ako želite nešto napraviti, onda vam to mora biti bitno", kaže na svom kanalu Athlean-X.

Cavaliere je predložio drugačiju metodu...

"Umjesto da o tome razmišljate kao o 100 sklekova u danu, zamislite da radite pet serija sklekova koji izazivaju vaše mogućnosti. I pripazite na formu kako biste izbjegnuli neugodne nuspojave poput upale ili iritacije u ramenima, laktovima i zapešćima", savjetovao je trener.

On je istakao da je umjesto 100 sklekova po danu bolje napraviit 100 ponavljanja Supermanovog pritiska. Vjeruje da će izvođenje te vježbe pomoći da radite na leđnim mišićima koji su obično zanemareni.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak