1 1/1

Testovi i zaključak dileme o najtežem sportu

Za najspremnije: Koji sport je najzahtjevniji?
Za najspremnije: Koji sport je najzahtjevniji?

Kroz navedenih osam fitness komponenti, analiziran je predstavnik svakog sporta zasebno, a to je značilo sljedeće:

Brzina je gledana kroz vrijeme sprinta na 40 metara. Izdržljivost pod opterećenjem se analizirala kroz broj skokova na kutiju u trajanju od 60 sekundi. Snaga gornjeg dijela tijela je provjeravana kroz sklekove i podizanja na vratilu, a još su se tu našli "t-test", provjera dosega, "beep test", te trčanje na 400 metara za provjeru laktatnog praga.

Nakon svega toga, istraživači su imali jasan poredak sportova prema zahtjevnosti, a jedan se suvereno izdvojio na prvom mjestu - Ironman triatlon.

Zbog čega su se takmičari Ironman triatlona pokazali najspremnijima, ukratko objašnjava sam opis ovog ekstremno teškog sporta u kom je sam dolazak na cilj jednak trijumfu. On se sastoji od 3,86km (2,4 milje) plivanja, 180,25km (112 milja) vožnje bicikla, te istrčavanja kompletnog maratona 42,20km (26,22 milje) i to sve jedno za drugim bez odmora.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak