1 1/8

Uzročnici pivskog stomaka

Pivski stomak: Zašto nastaje i kako ga se riješiti
Pivski stomak: Zašto nastaje i kako ga se riješiti

Nije strogo pravilo da samo prevelik unos kalorija za posljedicu ima povećanje obima struka. Veliki značaj leži i u samom porijeklu unesenih kalorija, bilo da dolaze iz alkohola, slatkiša ili hrane koja se jednostavno jede u prevelikim porcijama. Na svaki od tih načina se povećava obim struka, a čini se da alkohol posebno stoji u korelaciji sa masnoćom u srednjem predjelu.

"Generalno, unos alkohola je povezan sa većim strukom, jer kada pijete alkohol, jetra prerađuje alkohol umjesto masnoća", objašnjava dr. Michael Jensen ekspert endokrinologije i istraživač o pitanjima pretilosti.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak