1 1/4

Bench potisak

Početniku su dovoljne samo ove 4 vježbe u teretani
Početniku su dovoljne samo ove 4 vježbe u teretani

Vježba koju svakako nijedan početnik neće preskočiti, daleko je najatraktivnija i najomiljenija među vježbama s tegovima. Pogađa upravo one grupe mišića koje se najviše ističu i koje svi žele unaprijediti, a to su prsa, ruke i ramena. Postoje i varijacije bench potiska u odnosu na ugao podizanja, pa tako osnovu predstavlja ravni bench, a tu su još i kosi i kontra-kosi bench. Kosom verzijom potiska se malo jače aktivira gornji dio prsa, dok je kod kontra-kose akcenat na donjem dijelu prsa.

Sve verzije bench potiska su odlične i veoma efikasne, ali najveća pažnja bi svakako trebala biti poklonjena standardnom - ravnom potisku s klupe.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak