Kojem tipu kože ne odgovara kokosovo ulje? - Body.ba

Njega lica

Kojem tipu kože ne odgovara kokosovo ulje?

Piše: Selma

Četvrtak, 19.07.2018.

Kojem tipu kože ne odgovara kokosovo ulje?

Već duže vrijeme govori se o ljekovitim, ali i beauty prednostima kokosovog ulja, o njegovim svojstvima koja blagotvorno djeluju na kožu i kosu, zacjeljivanju ožiljaka i usporavanju starenja kože.

Ipak, postoje slučajevi kada je kokosovo ulje opterećenje licu, zatvara pore i sprječava kožu da diše, doprinosi da lice izgleda umorno i ne sprječava pojavu akni.

Po rečima dermatologa i naučnika u klinici Mount Sinai Hospital Joshue Zeichnera, kokosovo ulje je ipak "teško" za lice: "Iako ovo ulje ima mnogo beneficija, ipak zatvara pore. U osnovi, kokosovo ulje je veoma zasićeno i umjesto da se apsorbuje u koži, ostaće na njoj. Posebno se ne preporučuje za lica koja su sklona aknama i mitiserima."

Iako je kokosovo ulje bogato vitaminom E, linolskom kiselinom koja smiruje iritiranu kožu, ipak se ovo ulje nije pokazalo kao dobro u borbi protiv akni i bubuljica.

Samo u nekim slučajevima, pokazalo se kao odlično protiv upala na koži i akni: "Ovde moramo da imamo u vidu, ne ona lekovita svojstva ulja, koliko gene. Određenim tipovima kože, ulje od kokosa veoma prija, drugima ne. Neki su veoma osetljivi na ovaj proizvod, drugi ne i u tim slučajevima genetika igra bitnu ulogu", nastavlja dermatolog.

Možda jedini način da odredite da li ulje od kokosa zaista prija vašem licu jeste taj da probate: "Treba biti veoma obazriv, jer na tržištu postoji losioni i anti akne gelovi i kreme koje imaju daleko bolji efekat", savetuje Dr Zeichner.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>CrossFit 500: Izazov samo za najspremnije

Snaga i izdržljivost

CrossFit 500: Izazov samo za najspremnije

CrossFit kao disciplina je osmišljen kako bi istovremeno pomicao granice snage i izdržljivosti, te proizvodio...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Prženje više puta na istom ulju - zašto je opasno?

Dva ili više puta

Prženje više puta na istom ulju - zašto je opasno?

Korištenje istog ulja za prženje dva ili više obroka je jedan od najgorih poteza koji se mogu napraviti u...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Šta je vježbanje, a šta treniranje?

Postoji razlika

Šta je vježbanje, a šta treniranje?

Došao je taj dan. Dan kada ste konačno odlučili da ćete se aktivirati. Istražili ste na internetu koje vježbe...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)