2 2/5

Limun

5 najefikasnijih "pržilica" masnog tkiva
5 najefikasnijih "pržilica" masnog tkiva

Prirodno topivo vlakno pekticin upija masnoću nakupljenu u tijelu i usporava poces probave. Ova 'spužva' u sastavu limuna usporava probavni proces zbog čega nam se produžava osjećaj sitosti te smanjuje potreba za nezdravim međuobrocima.

Vitamin C u limunu pospješuje i proizvodnju karnitina – aminokiseline uz koju se masnoće pretvaraju u energiju.

Savjet: Uz sve ostale pozitivne utjecaje ovog agruma na zdravlje, ovo je dodatni razlog zbog kojeg biste ga njegov sok i naribanu koricu trebali koristiti u salatama, umacima ili jednostavno u čaši vode.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak