Jennifer Aniston prkosi godinama: "Tijelo mora gladovati 16 sati"

Dijeta koju žene sve više koriste

Slavna američka glumica Jennifer Aniston ima 53 godine, ali mnogo mlađe djevojke zavide joj na izgledu.

Jennifer Aniston prkosi godinama: "Tijelo mora gladovati 16 sati"

Unatoč svojim godinama, Aniston "sjaji" i prosto oduševljava izgledom, a njen veseli duh svakako je nešto što joj pomaže da bude "zauvijek mlada". Naravno, neizostavni su treninzi, ali i strog način prehrane.

Jennifer je otkrila i da je koristila popularnu 16:8 dijetu koju je posljednjih godina praktikovalo sve više žena.

Nutricionisti su je ocijenili kao jednu od najzdravijih, a njen režim je kreiran oko jednog pravila, a to je da se 16 sati u svakom danu posti, dok se u ostalih osam sati mogu rasporediti i kreirati manji obroci.

Taj raspored sami pravite, ovisno o tome kada počinjete s jelom. Ako doručkujete oko 9 sati, onda je vaš zadnji obrok planiran u 17 sati, dok jutarnji obrok oko 11 znači da ćete večerati uz 19 sati.

Kad postite, poželjno je piti nezaslađen čaj i kafu te vodu i dijetalne sokove. U razdoblju od osam sati, kad je hrana dopuštena, savjetuju se lagani i zdravi obroci, uz povremeno uživanje u omiljenim poslasticama.

Prema istraživanjima, žene koje su se pridržavale ove dijete izgubile su oko tri posto tjelesne težine, a u prosjeku su unosile 350 kalorija manje, te im se snizio i krvni pritisak.

Ako se pitate kako izdržati 16 sati dnevno bez hrane, nije teško. Jedan dio ćete prespavati, ostatak možete da rasporedite na sat ili dva nakon buđenja koji ćete iskoristiti za spremanje i dolazak na posao te nekoliko sati prije spavanja. Smatra se da se dijeta 16:8 uglavnom lako prilagođava svakom stilu života i da je ponekad mnogo bezbolnija u odnosu na mnoge druge dijete jer ne isključujete konzumiranje omiljenih namirnica...

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak