Smršala je čak 31 kilogram, ali ključan je bio Facebook!

Pobjegla sa društvenih mreža i promijenila život

Tridesettrogodišnja Brenda Finn iz Londona uspjela je da smrša čak 31 kilogram, ali je impresivan način na koji je to uradila.

Smršala je čak 31 kilogram, ali ključan je bio Facebook!

Oduvijek se Brenda mučila s prevelikim brojem kilograma, a 2016. godine imala je čak 98 kilograma, da bi iste godine saznala da boluje od alopecije, odnosno gubitka kose.

"Sjećam se da sam se nakon mjerenja pogledala u ogledalo i pomislia: Pobogu, kad sam postala ovolika?", prisjetila se Britanka.

U takvim slučajevima prvi koraci su potraga za dijetom, pravilnim vježbama, promjena ishrane, ali njen prvi korak je bio - pazite sad - deaktivacija Facebook računa!

"Po cijele dane bi mi na Facebooku iskakali recepti za sladolede, kolače, pice, reklame za sokove. Sve su to bile podsvjesne poruke koje sam ja prihvatala i konstantno nešto jela. Riješila sam da izbrišem i Facebook i Twitter i Instagram, a tek onda sam uspjela vidjeti napredak u dijeti i bila sam odlučnija i motivisanija da smršam", poručila je.

Tačka preokreta bilo je ljeto 2020. godine.

"Bila je to tačka preokreta. Do tog trenutka, ništa mi nije pomagalo da skinem kilograme jer bih uskoro na društvenim mrežama vidjela sliku nekog ukusnog, kaloričnog jela i poklekla bih. Bilo mi je teško da se isključim sa društvenih mreža, ali znala sam da mi je to jedini spas".

Kilogrami su počeli da se tope, sada je na 61 kilogram, a vjeruje da može da dođe ubrzo i do 57.

"Svakog se dana sve bolje osjećam i konačno se osjećam živom. Dok sam imala viška kilograma, navikla sam da sam troma i usporena, iznenadila sam se kada sam vidjela sama koliko mogu zapravo da buden pokretna i energična. Najbolja odluka u mom životu je bila brisanje društvenih mreža", rekla je Britanka.

Od svih društvenih mreža, vratila se samo na Instagram i zapratila isključivo kanale o fitnesu, a i sama objavljuje sadržaj kako bi motivisala druge ljude da naprave velike životne promjene.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak