Španska kraljica u 50. godini blista, a poznato je koja dijeta joj pomaže da ostane fit

Izgledala je ponovo elegantno

Španska kraljica Letizia izgledala je sofisticirano kao i uvijek u odvažnoj tamnoplavoj haljini bez leđa dok su ona i njen suprug jučer prisustvovali inauguraciji Kraljevske pozorišne sezone u Madridu.

Španska kraljica u 50. godini blista, a poznato je koja dijeta joj pomaže da ostane fit
letizia

Kao i uvijek, Letizia je odisala elegantnošću, ljepotom i zračila je pozitivnom energijom u kombinaciji odjeće koja je pristupna skoro svačijem džepu.

Primjera radi, haljinu koja je imala na sebi platila je 195 eura i ona se može pronaći u svim veličinama u web trgovinama.

50-godišnjakinja je izgledala vrlo elegantno u haljini stegnutoj oko struka, ali pažnju je privukao veći izrez na leđima dok je u durštvu supruga, španskog kralja Felipea VI mahala prisutnima u madridskom teatru.

Mnogi su odmah ustanovili da ova žena izgleda jako dobro, te da je evidentno da redovno posjećuje teretanu i da itekako misli o svom izgledu.

Sve to se moglo zaključiti i prema samom izgledu njenih leđa, te ocrtanim mišićima na stražnjoj strani tijela.

Perricone dijeta za savršen izgled španske kraljice

Letzizia je 15. septembra napunila 50 godina i mnogi joj zavide na izgledu, iako se znalo polemisati u par navrata o tome kako bi trebala biti malkice punašnija.

Kraljica Letizia vjerna je sljedbenica Perricone dijete koju je osmislio dr. Nicholas Perricone. Ovaj režim, kojeg slijede i slavne osobe poput Ume Thurman, nije samo indiciran za održavanje dobre figure, već i za izbjegavanje strašnih bora i opuštenosti koje se neizbježno pojavljuju tijekom godina.

Dijeta koju Letizia slijedi sastoji se prije svega od:

Voće: posebno jabuke, avokado i kruške .
Povrće: posebno kupus, cvjetača i špinat .
Mahunarke: leća i slanutak.
Orašasti plodovi: u malim porcijama i posebno orašasti plodovi.
Proteini životinjskog podrijetla: jaja, školjke , riba i crveno meso na žaru ili pečenje .
Nemasni mliječni proizvodi, poput mlijeka ili jogurta.
Zobene pahuljice te sjemenke sezama i lana, idealne za režime mršavljenja.
Začini svih vrsta.

Ove su namirnice svakodnevno prisutne u jelima španske kraljice. Kao što vidimo, postoje zabranjene namirnice, kao što su jednostavni ugljikohidrati ili, što je isto, svaka hrana napravljena od brašna, šećera ili zaslađivača.

Dakle, popis zabranjenih namirnica za kraljicu je opsežan, budući da imamo sve vrste hljeba, kolačiće, prženu hranu, pizzu, krumpire, rižu, sladoled, bezalkoholna pića... Ova ograničenja obično se primjenjuju i na prehranu njene kćeri, dobro je poznato da ona ne voli da Leonor i Sofía jedu slatkiše ili bilo koji prerađeni proizvod.

Popis dopuštenih namirnica kraljice Letizije može se međusobno kombinirati. Zapravo, Perriconeov režim tako kaže. Konkretno, protein bi trebao biti uključen u tri glavna obroka u danu.

Tako Letizia u svoj ručak i večeru uvijek uključuje meso ili ribu. A za doručak uvijek jede omlet od tri jaja, najvjerojatnije bez dva žumanjka (jer je najkaloričniji).

Kraljičina sklonost hrani bogatoj proteinima – poput mesa, ribe i jaja – te potpuna eliminacija bilo kakve obrade, tajna su njene vitkosti.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak