3 3/11

3. Sa cijelim sjemenkama

11 najvećih laži proizvođača hrane
11 najvećih laži proizvođača hrane

Još prije nekoliko decenija je zaključeno da hrana sa cijelim sjemenkama ima daleko bolje efekte na organizam od one u kojoj takav element nije prisutan. Tako se stvorio preduslov za masovnu proizvodnju namirnica koje slove za izvore složenih ugljikohidrata, a što je neminovno dovelo i do (slučajnog ili ne) varanja kupaca. Naime, jako je čest slučaj na primjer u pahuljicama kao omiljenom doručku miliona ljudi to da "cijele sjemenke" i nisu baš toliko "cijele". Detaljno mljevenje ih je pretvorilo u finu brašnastu masu, a koja uopšte nema efekte u crijevima koje bi inače imala vlakna da su ostala u svom izvornijem obliku.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak