4 4/11

4. Bez glutena

11 najvećih laži proizvođača hrane
11 najvećih laži proizvođača hrane

Bezglutenska dijeta je veoma popularna u svijetu, pa samo u Americi oko 1,5 posto stanovništva se hrani na taj način iako kod trećine tih ljudi uopšte nije ni otkrivena celijakija - bolest netolerancije na gluten. I to je, naravno, otvorilo mnogo prostora na tržištu za hranu s oznakom "bez glutena". Tako se umjesto elemenata koji prirodno sadrže gluten, u sastav namirnica stavljaju brojni rafinirani proizvodi poput glikemijski jakog krompirovog ili kukuruznog škroba i slično. Ukoliko je zaista potrebna hrana koja ne sadrži gluten, treba jesti pravu hranu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak