1 1/6

Svježe namirnice su primarne, na ostalima čitajte etikete

6 savjeta za bolji shopping namirnica
6 savjeta za bolji shopping namirnica

Jednom kada ste se već "prisilili" ući u trgovinu, nemojte kupiti ono što vam se prvo nađe pod rukom s ciljem što bržeg odlaska kući. Kad već ovo morate obaviti, onda obavite to kvalitetno. Prošetajte malo trgovinom i provjerite ponudu. Vrlo brzo ćete shvatiti da je većina zdravih proizvoda poput svježih namirnica, eko proizvoda i namirnica bez šećera na rubnim i nepreglednim dijelovima u dućanu, dok se procesirana i konzervirana hrana nalazi odmah ispred vas.

U moru tih proizvoda možete pronaći hranu koja se jednostavno priprema, a opet je dovoljno zdrava da je stavite u košaricu. Pritom mislimo na konzervirano i smrznuto povrće koje, ako nema dodataka u sebi, može biti odličan izbor za pripremu zdravog, izbalansiranog obroka. Većina smrznutog ili konzerviranog voća i povrća je i dalje zadržala sve nutrijente i bogat okus bez dodataka jer je uzgojena i konzervirana u sezoni.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak