Čaj od brusnice rješava mnoge probleme: Vaš organizam bit će vam vječno zahvalan

Prema brojnim istraživanjima u svijetu, brusnica dokazano održava zdravlje cijelog organizma i može produžiti životni vijek.

Čaj od brusnice rješava mnoge probleme: Vaš organizam bit će vam vječno zahvalan

Osobe koje konzumiraju brusnicu imaju manje ćelijskih oštećenja koje obično nastanu od stresa, a neki sastojci brusnice imaju zaštitne antioksidanse koji mogu pozitivno djelovati na organizam. Osim toga, poznata je činjenica da je ova biljka korisna u borbi protiv raznih uriniranih infekcija i bakterija.

Prema nekim podacima, brusnicu su koristili još Indijanci, a njezine plodove vole jesti šumske životinje poput medvjeda, lisica ili ptica. Bogata je vlaknima, antocijanima, proantocijanidima, vitaminom C, kalijem, kalcijem, magnezijem i drugim mikronutrijentima.

Posebno ukusan i zdrav je čaj od brusnice, koji se koristi u prevenciji i liječenju svih vrsta bakterija. Brusnica pomaže i varenju, normalizira rad digestivnog trakta i dobro se pokazala u preventivi i liječenju gonoreje, artritisa, reumatizma, dijabetesa, zatim bolesti kože, bolesti oka, spolnih organa, štiti jetru, pomaže u smanjivanju upale grla, kod prehlada, kašlja, a pomaže čak i kod kamenca u bubregu.

Brusnica je izuzetno ljekovita biljka, a čaj od brusnice izuzetno ukusan, naročito ukoiko se dobro pripremi. Body.ba vam preporučuje Podravka čaj od brusnice. Ovaj čaj sve je popularniji kod osoba koje brinu o svom zdravlju. Nezaboravna aroma će vas oduševiti, a vaš organizam bit će vam zahvalan. Ono što daje draž ovom čaju je to što zbog sadržaja dijelova bobičastog voća daje slatkasto-kiselkast okus i može se jednako piti topao i hladan, kada djeluje kao pravo osvježavajuće piće.

Priprema

filtar vrećicu prelijte sa 250 ml kipuće vode i poklopite. Nakon 8 minuta izvadite filtar vrećicu. Zasladite po želji. Ohlađeni čaj ili čaj s ledom možete ponuditi kao osvježavajući napitak.

Pronađi svoju prirodu

Uz ispijanje omiljene šoljice Podravka čaja možete se dodatno zabaviti i osvojiti vrijedne nagrade. U periodu od 5.11. do 5.12.2021. potrebno je zapratiti Instagram kanal @podravka.bih i Instagram kanal @furaj.ba, objaviti fotku u prirodi sa Podravka čajem (potrebno je da je bude vidljiv jedan proizvod Podravka čaja) na svom Instagram profilu ili Instagram storiju (ne zaboravi prebaciti profil na javno) i označi @podravka.bih i @furaj.ba

Najkreativnije fotke mogu osvojiti jednu od sljedećih nagrada:

  • 1 x Sony kamera ILCE6400LB.CEC
  • 3 x Planinarski set (ruksak, štapovi, šator)
  • 20 x Zimska kapa
  • 60 x Termos boca

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak