Kokosovo ulje: Namirnica kojoj se dive stručnjaci - Body.ba

Zdrav put do forme

Kokosovo ulje: Namirnica kojoj se dive stručnjaci

Piše: Body.ba

Utorak, 30.08.2016.

Ako bi nutricionisti i drugi stručnjaci dobro upućeni u medicinski učinak hrane na ljudski organizam, trebali odabrati par najkvalitetnijih namirnica, kokosovo ulje bi se bez ikakve dileme našlo na listi odabranih. Ova sve popularnija namirnica iz dana u dan otkriva nove sjajne efekte na ljudsko zdravlje.

Naime, kako se radi o jednoj od nezasićenih masnih kiselina koje su preporučene čak i u periodima držanja dijeta, jer ukoliko se uzimaju u razumnim količinama i same djeluju na topljenje tjelesnih masnih naslaga, kokosovo ulje je sve češća tema među osobama koje drže do svog dobrog izgleda.

Uz to, brojna istraživanja koja uzimaju za predmet baš uticaje ove specifične namirnice, skoro pa svakih nekoliko dana rezultiraju novim fascinantnim otkrićem.

Jedan od takvih je slučaj zabilježen od strane američke doktorice neonatalne medicine koja je znajući za nedovoljno istražene efekte kokosovog ulja na sprečavanje i usporavanje razvoja Alzheimerove bolesti, svom mužu kom je upravo zabilježen razvoj pomenute tegobne bolesti, odlučila uključiti terapiju kokosovim uljem tokom nešto više od mjesec dana.

Davala mu je svakoga dana kašičicu sa oko 35 grama djevičanskog kokosovog ulja, da bi i ona ali i drugi kolega ljekar ostali ugodno iznenađeni nakon novih snimaka i uvida u zdravstveno stanje koje je drastično promijenjeno na bolje.

Cijeli je niz drugih pozitivnih efekata pomenute namirnice na zdravlje, od jačanja noktiju, kose i činjenja kože ljepšom, pa sve do dijetalnog efekta zbog kog ponajviše su nutricionisti osmislili jednostavni i veoma ukusni recept za mršanje koji se ugrađuje u omiljenu jutarnju rutinu - ispijanje kafe, o kojem detaljnije u nastavku.

1 / 2
  Kreni

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Osveta advokatu: Dobio desetine pizza na adresu

Nije mogao raditi

Osveta advokatu: Dobio desetine pizza na adresu

Jedan njemački advokat susreo se sa posve nesvakidašnjom situacijom koja je u potpunosti preokrenula njegov...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bodybuilder otvorio dušu: Jedva čekam povlačenje

Dexter Jackson iskreno

Bodybuilder otvorio dušu: Jedva čekam povlačenje

Dexter Jackson je istinska legenda bodybuildinga, nesalomljivi sportista koji na najbolji način svijetu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Lični kuhari zvijezda fudbala zarađuju bogatstvo

I do 500 funti dnevno

Lični kuhari zvijezda fudbala zarađuju bogatstvo

Nestvarno mnogo plaćeni frizeri fudbalskih zvijezda čije kreacije na glavama predstavljaju na svakoj novoj...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Alkoholičarske nacije

Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Pored toga što alkohol uništava zdravlje i sputava fizičke performanse ljudskog tijela, većina ljudi ne mari...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)