1 1/1

Spašava od gripe, pa čak i od raka

Nar je voćka bi morala biti vaš izbor ovih dana
Nar je voćka bi morala biti vaš izbor ovih dana

"Nar je voće koje je vrlo bogato vitaminom C i konzumiranje nara ili svježeg soka od nara jača imunitet. Na taj način ljudi se mogu štiti i od mogućnosti raka i od gripe. U slučaj gripe konzumiranjem nara se može mnogo brže i lakše izliječiti, jer on vaš imunitet čuva jakim. Zbog toga smatram da je nar jedno od najvažnijih voćki u zimskom periodu", poručuje Ali Unal, profesor na Odjelu za internu medicinu Medicinskog fakulteta Univerziteta Erciyes u turskom gradu Kayseriju.

Ova fantastična svojstva nara prvenstveno su rezultat sjajnih antioksidantnih svojstava ovog voća, koje obiluje vitaminima A, E i C, koji zajedno sjajno podižu imunitet.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak