Sastojci
1/2 kg Pilećeg filea
1 glavica zelene salate puterice
1 pardajz
1 krastavac
1 svježa crvena paprika
1 svježa žuta paprika
1 konzerva kukuruza šećerca
1 konzerva graha
0,2 dcl vrhnja za kuhanje
malo Soli
malo bibera
malo Vegete
malo Senfa
Priprema:
Pileći file oprati pa isjeći na kockice 3x3cm. Prepržite je na roštilj tavi ili na roštilju. Kada se piletina ispeče na tu tavi istresti vrhnje za kuhanje, dodati so, biber, vegetu i senf. Pustiti da se malo reducira i zgusne umak za salatu. Salatu oprati i iskidati listove na sitnije trakice 2x0,5cm ili otprilike na rezance. Grašak i kukuruz procijediti. U zdjelu u kojoj će se servirati prvo staviti određenu količinu salate, zatim piletine, pa onda kukurz, grašak, paprike, krastavac, paradajz i onda opet red piletine. Preko salate posuti pripremljeni dresing od vrhnja i senfa.
Nutricionističke vrijednosti: Kalorije 250 / Masti 5g / Ugljikohidrati 20g / Proteini 30g