5 zdravih recepata s jajima - Body.ba

Da izbjegnete rutinu

5 zdravih recepata s jajima

Piše: Body.ba

Nedelja, 24.03.2013.

5 zdravih recepata s jajima

Često dan počnemo kajganom ili jajima pripremljenim na drugi način, i tako osiguramo zdrav doručak. Ali, zašto ne jedemo jaja i poslije podne? Jaja su namirnice koje su niskokalorične, nemasne, imaju mnogo proteina, omega 3 masnih kiselina i antioksidansa. Uz to, nova istraživanja su demantirala tradicionalna uvjerenja da je konzumacija žumanjka loše za srce. Pa, krenite s pripremom! Jedino pitanje je koji zdravi recept ćete izabrati za večeras?

Jaja s bosiljkom

Bosiljak često loše predstavljaju, ali kad se pripremi ispravno, salata s jajima može biti pun pogodak! Za pripremu vam je još potreban grčki jogurt, crveni luk, majoneza i senf, uz svježi list bosiljka. Poslužite s tostiranim kriškama integralnog peciva, i imate zdrav ručak ili laganu večeru.

Detalji o receptu na A Couple Cooks.

Zdravi recept sa quichem

Napokon zdrav recept sa quiche. Ova verzija ne sadrži maslac i obrano mlijeko. Sadrži mnogo povrća poput špinata, gljiva i paradajza. To sve nudi obilje okusa.

Detalji o receptu na Snixy Kitchen.

Jaja sa ostacima riže

Ostaci riže u frižideru nakon obroka se dešavaju. Ali riža i grah ne mogu brzo dosaditi. Budite kreativni s ovim vegetarijanskim receptom i dobit ćete brzi kineski inspirativan obrok.

Detalji o receptu na The Nutritional Epiphany.

Pečena jaja i avokado

Jaja i avokado: rekli bi da je to savršen spoj. Recept je vrlo jednostavan. Istružite avokado, u prazne rupe stavite jaja i pecite 15 do 20 minuta.

Detalji o receptu na Twin Food.

Pizza s jajima za doručak

Ne možemo završiti tekst bez spomena bar jednog recepta za doručak. Ali, ne moramo ovaj recept ograničiti samo na doručak. Pizza sa jajima na vrhu je odlična opcija za rani ručak ili lijeni doručak vikendom.

Detalji o receptu na Joy the Baker.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Osveta advokatu: Dobio desetine pizza na adresu

Nije mogao raditi

Osveta advokatu: Dobio desetine pizza na adresu

Jedan njemački advokat susreo se sa posve nesvakidašnjom situacijom koja je u potpunosti preokrenula njegov...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bodybuilder otvorio dušu: Jedva čekam povlačenje

Dexter Jackson iskreno

Bodybuilder otvorio dušu: Jedva čekam povlačenje

Dexter Jackson je istinska legenda bodybuildinga, nesalomljivi sportista koji na najbolji način svijetu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Lični kuhari zvijezda fudbala zarađuju bogatstvo

I do 500 funti dnevno

Lični kuhari zvijezda fudbala zarađuju bogatstvo

Nestvarno mnogo plaćeni frizeri fudbalskih zvijezda čije kreacije na glavama predstavljaju na svakoj novoj...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Alkoholičarske nacije

Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Pored toga što alkohol uništava zdravlje i sputava fizičke performanse ljudskog tijela, većina ljudi ne mari...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)