Koliko kalorija imaju palčinke? Kako napraviti niskokalorične

Ko kaže da palačinke ne mogu biti hranjiv početak dana? Body.ba vam donosi prijedlog uz koji možete uživati u omiljenom desertu uz manje kalorija.

Koliko kalorija imaju palčinke? Kako napraviti niskokalorične

Palačinke su omiljeni desert većine ljudi. Najčešći su izbor kada se želimo počastiti tokom cheat day-a ili kada nam iznenada dolaze prijatelji i želimo pripremiti ukusan slatkiš koji svi vole. Ipak njihov broj kalorija možda neće biti u skladu s vašom dijetom. Jedna mala palačinka sadrži otprilike 100 kalorija, ali ukoliko u tijesto dodate puter ili ulje, a gotove palačinke namažete sirupom, medom, džemom ili eurokremom brzo će se broj kalorija popeti do 350 za jenu palačinku.

Slijedeći put napravite zdravije palačinke uz Dolcela Hi protein smjesu za američke palačinke. Za cijeli postupak pripreme trebat će vam nekoliko minuta, a dobit ćete hranjiv desert bez dodanog šećera i bogat proteinima.

Priprema:

  1. U posudu prikladnu za miksanje uspite sadržaj vrećice, dodajte 300 ml mlijeka i 1 bananu (100 g) prethodno zgnječenu viljuškom.
  2. Miksajte električnim mikserom 2 min da dobijete glatku smjesu.
  3. Zagrijte tavu za palačinke i kapnite nekoliko kapi ulja.

Pripremljenu smjesu ulijte u tavu kako bi palačinke bile promjera 10 - 12 cm. Pecite na srednjoj vatri do zlatne boje, najprije s jedne strane a potom i s druge.

Dodatni savjet: Američke palačinke s proteinima možete pripremiti i samo s 300 ml mlijeka ili umjesto banane naribajte 1 jabuku.

Ovako pripremljene palačinke odličan su izbor za međuobrok ili desert.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak