Mali trik koji će jagode učiniti svježima jako dugo

Kulinarski trikovi

Svima nam se sigurno dogodilo da poželimo pojesti jagode koje smo nedavno ostavili u frižider, ali kada smo tamo pogledali, jagode su počele tuliti ili su već istruhle, pa je jedina opcija da ih bacimo u smeće. U nastavku saznajte kako možete usporiti proces truljenja jagoda.

Mali trik koji će jagode učiniti svježima jako dugo
Unsplash

Ako i vi volite jagode, donosimo vam jedan mali trik koji će vam pomoći da ostanu svježe jako dugo, a za to vam je potreban samo jedan sastojak koji sigurno imate u svom kućanstvu.

U zdjeli pomiješajte pola šoljice octa i dvije i po šoljice vode pa u to stavite jagode i pustite da se namaču nekoliko minuta. Ocat će uništiti sve bakterije i spore koje uzrokuju brzo kvarenje jagoda. Bez brige, kasnije nećete osjećati okus octa na jagodama.

Nakon toga temeljito osušite jagode pomoću papirnatog ubrusa. Što ih bolje osušite, duže će trajati. Jagode nakon toga možete spremiti u frižider, a možete ih držati u kutiji obloženoj papirnatim ubrusom koji će pokupiti svu dodatnu vlagu, piše Readers Digest.

Ovaj trik možete iskoristiti i s drugim bobičastim voćem poput kupina i malina.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak