Ovaj brzi obrok od tune i tjestenine je ukusan, zdrav i hranjiv. Osim toga, ovo može biti idealan ručak ili večera za vas ako ste na bezglutenskoj dijeti.
Najbrži ukusan obrok bez glutena koji možete zamisliti
Tuna i tjestenina s crvenom kvinojomSastojci:
- 80 g tjestenine
- Konzerva Eva tuna salate s crvenom kvinojom
- Pola šoljice paradajz sosa
- Prstohvat Vegete
- Dodajte biber i oregano po želji
Priprema:
Kuhajte tjesteninu otprilike 10 minuta, ili dok ne bude potpuno gotova. Nakon toga izlijte svu vodu iz lonca, te tjestenini dodajte paradajz sos.
Kada tjestenina poprimi blago crvenu boju od paradajz sosa, možete dodati ukusnu Eva tuna salatu u kojoj se nalazi i crvena paprika, mahune i kukuruz.
Dodajte začine po želji i vaš idealni bezglutenski obrok je gotov.
Zbog dodatka kvinoje u tuni, ovaj obrok je pun proteina i poprimit će mekanu teksturu. A ako ipak želite pokušati s drugim receptima koji uključuju tjesteninu i tunu, u vaš obrok možete dodati i Eva tuna salatu s divljom rižom ili zdravu i ukusnu salatu s kus kusom.