1 1/3

Povrće i voće bogato vlaknima

Hranu je moguće zasladiti i bez šećera
Hranu je moguće zasladiti i bez šećera

Zrelo, svježe voće, poput banana, krušaka i ananasa, zajedno s povrćem, kao što je slatki krompir, dodaje prirodno slatki okus bez dodanog šećera. Stručnjaci ističu kako postoji važna razlika između dodanog konzumnog šećera i onog koji prirodno postoji u voću i povrću. Razlika je u vlaknima, u tome što ona pomažu apsorbirati šećer u organizmu i čine ga lakšim za obradu. Također, potiču osjećaj sitosti.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak