1 1/5

Znanje je moć: Upoznajte se sa sastojcima

Njega kože muškaraca: 5 savjeta za pravilno pranje lica
Njega kože muškaraca: 5 savjeta za pravilno pranje lica

Kada je riječ o njezi kože muškaraca, sve se svodi na razumijevanje sastojaka u različitim proizvodima:

Salicilna kiselina - Zaslužna je za otapanje sebuma, ali može biti štetna ako se koristi prečesto jer može isušiti kožu.

Glikolna kiselina - To je alfa hidroksi kiselina koja se dobiva iz plodova i potiče brži promet ćelija kože. Kiselina održava lice toniranim, te potiče proizvodnju kolagena koji koži daje svojstva protiv starenja.

Glicerin - Šećerni alkohol koji djeluje kao mazivo za hidrataciju kože. Od suštinske je važnosti za prevenciju akni.

Natrijum - lauril sulfat - Nebitan dodatak koji stvara pjenu za sapune i šampone, otkriven je i kao razlog iritacije kože.

Propilen glikol - Organski alkohol koji zadržava vlagu u koži radi poboljšanja hidratacije.

Pravi sastojci na vašim proizvodima mogu drastično utjecati na opće zdravlje vaše kože. Ovo su bile tipične komponente, ali postoje i dodatni sastojci na koje morate obratiti pažnju:

Hijaluronska kiselina - Stvara svojstva protiv starenja i zacjeljuje kožu.

Niacinamid - Vitamin B3, povećava elastičnost kože, upija ulje i smanjuje sjaj kože koji uzrokuje nastanak akni.

Komentari (1)

Niti jedna osoba nebi trebala mjenjati na sebi ono sto ti je bog podario,a posebno nekim operativnim zahvatima.Svaka promjena na osobi operativnim zahvatom je kratkotrajna i vrlo brzo dode na naplatu.Poslije oboljenja je sve kasno.Budi ono sto jesi i kakvog te je bog nadario.Ljepota dolazi postepeno svojim higijenskim odrzavanjem.

Smail Buljic
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak