Mnoge namirnice imaju Clostridium perfringens, ali u manjoj količini. Ova bakterija je obično prisutna u mesu i peradi, kao i u njihovim proizvodima. Ove bakterije nastaju u vlažnom okruženju ili u namirnicama koje dugo stoje na sobnoj temperaturi. Otkriveno je da hrana koja se konzervira u kućanstvu, a nije dobro pripremljena, kao što je zeleni grah, kukuruz, repa i šparoge, ima ovu bakteriju. Ako određena hrana ima malu izloženost kisiku, može doći do proizvodnje ove bakterije.
Loša vijest Clostridium perfringensa je ta što ovu bakteriju ne možete uništiti kuhanjem, te se može umnožiti ako se hrana ne pojede odmah već ostane na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Jednom kada se konzumira, bakterije će proizvesti toksine u želucu, što će dovesti do različitih simptoma kao što su slabost mišića, nerazgovijetan govor, suha usta, teško gutanje i zamagljen vid. Simptome osoba počinje osjećati 13 do 36 sati nakon konzumiranja hrane zaražene ovom bakterijom.