1 1/5

Smanjuje infekcije kože

Znojenje je izuzetno zdravo: Nudi brojne zdravstvene prednosti
Znojenje je izuzetno zdravo: Nudi brojne zdravstvene prednosti

Ekrine žlijezde luče antimikrobni peptid zvan dermcidin, koji pomaže smanjiti broj održivih bakterija na površini kože. To pomaže u smanjenju rizika od kožnih infekcija. Jedna studija otkrila je da ljudima koji pate od atopijskog dermatitisa, koji je povezan s virusnim i bakterijskim infekcijama kože, može nedostajati dermcidin u znoju, čime se smanjuje sposobnost kože da se bori s infekcijom.

Komentari (1)

Znojim se previse ,nemogu ništa svetlo da obucem ,ispod pazuha mi se odmah ocrta krug iako ništa ne radim .Svašta sam koristila ,pa ako nešto neko zna da ce mi pomoći unapred hvala.

Katančević Žaklina
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak