Lakše je nego što misliš: U mjesecu ramazanu nagrada 266.000 dolara za 4.000 koraka dnevno

Promicanje zdravog načina života

Saudijsko ministarstvo sporta pokrenulo je kampanju za sveti muslimanski mjesec ramazan kako bi promovisao fizičke aktivnosti i zdrave navike tokom posta.

Lakše je nego što misliš: U mjesecu ramazanu nagrada 266.000 dolara za 4.000 koraka dnevno

Muslimani širom svijeta od 2. aprila do 2. maja poste, što znači da ne smiju 30 dana od izlaska do zalaska sunca konzumirati hranu i piće niti bilo kakve druge supstance. To zna da bude jako teško, ali na taj način se muslimani "čiste" i vjeruje se da doprinosi zdravijem životu i veselijem duhu.

U Saudijskoj Arabiji nude 266.000 dolara nagrade u kampanji pod nazivom "Lakše je nego što mislite". Cilj je promovisati zdrav način života tokom svetog mjeseca, ali i fizičku aktivnost svojih ljudi.

Oni koji budu učestvovali u zanimljivom izazovu morat će izvršiti najmanje 4.000 koraka dnevno ili ukupno 12.000 tokom mjeseca ramazana kako bi nastupili u nagradnoj igri. Dobitnici će biti poznati nakon Ramazana i obaviješteni putem aplikacije.

Osim toga, Ministrarstvo sporta u Saudijskoj Arabiji je u saradnji s drugim organizacijama organizovalo razne turnire u mnogim gradovima u različitim sportovima, kako bi se probudila svijest o bavljenju sportom i fizičkim aktivnostima.

Inače, tokom mjeseca ramazana i za vrijeme posta mnogi izbjegavaju veće napore zbog nedostatka hrane i vode, naročito u toplijim danima. Mnogi sportisti unatoč postu ne odustaju od svojih aktivnosti, a francuski napadač Karim Benzema, iako postač, dao je tri gola Chelseaju navečer u Ligi prvaka u 3:1 pobjedi Real Madrida.

Neki poput Khabiba Nurmagomedova odbijali su da se bore za vrijeme posta, odnosno mjeseca ramazana, ali u konačnici je to odluka svakog čovjeka pojedinačno i ne postoji najbolji odgovor na pitanje da li vježbati ili ne za vrijeme ramazana.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak