Alergija: Ovo alkoholno piće ublažava simptome - Body.ba

Alergični ste na polen?

Alergija: Ovo alkoholno piće ublažava simptome

Piše: Selma

Četvrtak, 03.05.2018.

Alergija: Ovo alkoholno piće ublažava simptome

Polenska groznica može da se odrazi na vaš stil života, pogotovo u ljetnjim mjesecima i to najčešće u večernjim satima. Polenska groznica može da vam poremeti planove za ljeto. Više ne morate da se krijete u kući da biste izbjegli iritacije do kojih dolazi usljed alergije na polen.

Simptomi ove alergijske reakcije su, kihanje, začepljen nos, crvenilo u predjelu očiju i svrab. Lijek ne postoji ali ima nade za osobe koje pate od ove alergije.

Stručnjaci sa Imperial Koledža u London-u su došli do zaključka da uzimanje pilule ili injekcije polena tri godine, može efikasno potisnuti simptome kao što su kihanje, kašljanje i otečene oči.

Dok ovaj način liječenja ne bude zvaničan, postoji još jedan način koji bi mogao da pomogne kod ove alergije.

Prema najnovijoj studiji, omiljeno piće britanaca, džin-tonik, može da ublaži simptome polenske groznice. Ovo je prilično iznenađujuće, obzirom na činjenicu da alkoholna pića mogu da pogoršaju ovo stanje.

Histamini i sulfiti se često nalazi u tamnijim pićima kao što su crveno vino i pivo, tako da od osobe koje pate od polenske groznice bi trebale da ih izbjegavaju.

Međutim džin nema nikakvih sulfita zbog načina destilacije. Tako da možete da uživate na suncu uz manju količinu džin-tonika, a da vam se stanje ne pogorša.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Najveći hipohondar ikada 314 puta zvao hitnu pomoć

U 5 godina

Najveći hipohondar ikada 314 puta zvao hitnu pomoć

Psihički poremećaj hipohondrije, karakteriše stalno usmjeravanje pažnje na bol ili istraživanje simptoma sa...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dejana Živković: Lice mi je bilo uništeno

Razlog neprirodnosti

Dejana Živković: Lice mi je bilo uništeno

Srbijanska manekenna poznata po vezi sa najboljim bh. teniserom Damirom Džumuhurom, često je u javnosti...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Ana Bavrka u zagrljaju misterioznog muškarca?

Nova ljubav

Ana Bavrka u zagrljaju misterioznog muškarca?

Tajanstveni mladić je zaokupio svu pažnju Ane Bavrke, par je uhvaćen u zajedničkom druženju a Ana nije mogla...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Koliko spavati? Milijarder izazvao burnu raspravu

Nema vremena za san

Koliko spavati? Milijarder izazvao burnu raspravu

Poduzetnik i vizionar kog su maestralni poslovni potezi uveli u svijet najbogatijih ljudi na svijetu Elon...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)