Alergija: Ovo alkoholno piće ublažava simptome - Body.ba

Alergični ste na polen?

Alergija: Ovo alkoholno piće ublažava simptome

Piše: Selma

Četvrtak, 03.05.2018.

Alergija: Ovo alkoholno piće ublažava simptome

Polenska groznica može da se odrazi na vaš stil života, pogotovo u ljetnjim mjesecima i to najčešće u večernjim satima. Polenska groznica može da vam poremeti planove za ljeto. Više ne morate da se krijete u kući da biste izbjegli iritacije do kojih dolazi usljed alergije na polen.

Simptomi ove alergijske reakcije su, kihanje, začepljen nos, crvenilo u predjelu očiju i svrab. Lijek ne postoji ali ima nade za osobe koje pate od ove alergije.

Stručnjaci sa Imperial Koledža u London-u su došli do zaključka da uzimanje pilule ili injekcije polena tri godine, može efikasno potisnuti simptome kao što su kihanje, kašljanje i otečene oči.

Dok ovaj način liječenja ne bude zvaničan, postoji još jedan način koji bi mogao da pomogne kod ove alergije.

Prema najnovijoj studiji, omiljeno piće britanaca, džin-tonik, može da ublaži simptome polenske groznice. Ovo je prilično iznenađujuće, obzirom na činjenicu da alkoholna pića mogu da pogoršaju ovo stanje.

Histamini i sulfiti se često nalazi u tamnijim pićima kao što su crveno vino i pivo, tako da od osobe koje pate od polenske groznice bi trebale da ih izbjegavaju.

Međutim džin nema nikakvih sulfita zbog načina destilacije. Tako da možete da uživate na suncu uz manju količinu džin-tonika, a da vam se stanje ne pogorša.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Novi poražavajući dokazi protiv e-cigareta

I one su štetne

Novi poražavajući dokazi protiv e-cigareta

Mijenjanje jednog zla drugim, u kratkim crtama se može opisati prelazak sa običnih cigareta na moderne...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Vitamin koji bi mogao donijeti spas od komaraca

Prirodna prevencija

Vitamin koji bi mogao donijeti spas od komaraca

Toplo vrijeme i ugodne ljetne večeri, bili bi neuporedivo ljepši i ugodniji da tu idilu ne kvare male napasti...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Optimisti žive duže i zdravije

Pogled na svijet

Optimisti žive duže i zdravije

Pozitivan pogled na svijet povezan je sa mnoštvom stvari koje su dobre za zdravlje, tvrde naučnici. Veći...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koji predmeti u teretani imaju najviše bakterija?

Vježbanje i higijena

Koji predmeti u teretani imaju najviše bakterija?

Mjesta okupljanja velikog broja ljudi po automatizmu su puna i različitih kolonija bakterija. Kada se tome...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)