2 2/6

Lice, grudi, leđa

6 načina kako se riješiti bakterija sa tijela
6 načina kako se riješiti bakterija sa tijela

Svaki peti muškarac i u četvrtoj deceniji života ima akne. Djelimični krivac za ovo je i bakterija Propionibacterium acnes koja živi na koži. Kada se pore zapuše mrtvim ćelijama dolazi do nakupljanja sebuma (loja), što je odlična podloga za rast ovih bakterija i tako nastaju bubuljice.

Rješenje: Čistite kožu od mrtvih ćelija, tako će vam pore ostati otvorene. Jednom do dva puta sedmično blago protrljajte lice tkaninom za kupanje. Najbolje je da to uradite dok se tuširate, jer vam je tada koža već meka. Za grudi i leđa koristite spužvu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak