1 1/7

Ne postavljate nemoguće ciljeve

7 savjeta kako biti mentalno fit
7 savjeta kako biti mentalno fit

Jedan od problema jeste da osobe koje se nikad nisu bavile sportom ili nisu nikad bile aktivne, većinom imaju ciljeve koje ne mogu ostvariti u kratkom roku kako bi one željene. Svaki početak je težak, pogotovo kada krenete trenirati. Onda nastaju početne upale, nelagode, ubrzan metabolizam; tijelo se budi iz nerada. Ali pošto željeni cilj nije ostvaren u kratkom roku, te osobe će odustati.

Morate shvatiti da prve 4-7 sedmica je proces adaptacije. Nemoguće je ako niste bili aktivni protekle 4 godine, da napravite nešto magično za 4 sedmice. Postavite si razumne ciljeve, one u koje ste sigurni da su ostvarivi.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak