1 1/7

1. Jela iz friteze

Namirnice koje često jedemo, a jako štete zdravlju
Namirnice koje često jedemo, a jako štete zdravlju

Friteza, nažalost,  pretvara svakodnevne namirnice u kalorijske bombe koje mogu naštetiti našem zdravlju. Naravno da znamo da je masnoća "nositelj okusa", ali u vrućem ulju nalaze se mnoge transmasne kiseline koje djeluju na povišenje holesterola u krvi. Time se ujedno povećava rizik od oboljenja srca i krvožilnog sistema te rizik od moždane kapi. I to još nije sve! Nezdrave masnoće potiču nastanak dijabetesa te mogu pogodovati nastanku karcinoma.

Ne možeš bez jela iz friteze? A kako bi bilo da sebi sami ispečete čips? U pećnici, a ne u fritezi. Manje masnoća – više vitamina!

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak