1 1/4

Neraspoloženi ste

Popularne dijete se poigravaju sa vašim organizmom
Popularne dijete se poigravaju sa vašim organizmom

Nije potrebna neka nauka da biste shvatili da glad izaziva neraspoloženje i nervozu. Vrlo je jednostavno: većina dijeta se zasniva na restrikciji važnih nutrijenata, a njihov nedostatak u organizmu izaziva lučenje hormona stresa. Hormon stresa čini vaš imunitet slabijim i podložnijim bolestima. Još ako uz restriktivnu dijetu u kojoj ne dobijate dovoljno nutrijenata, vježbate, u potpunosti ćete iscrpiti organizam.

Dakle, uslov zdrave dijete i što je važnije, one poslije koje vam se neće vratiti kilogrami nazad jeste blagostanje organizma, tačnije njegovo zadovoljstvo. Jer, well-beeing je osećanje zadovoljstva životom, a osnova zadovoljstva životom je osjećanje dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja. Dakle, dvije kockice vaše omiljene čokolade nikako neće usporiti vašu dijetu, štaviše motivisaće vas da ne odustajete i nastavite dalje.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak