Sjećate se dječaka koji je pušio 40 cigareta na dan? Danas izgleda drugačije, sve je promijenio

Indonežanin je bio internet senzacija

Dvogodišnjak je šokirao cijeli svijet kada je zabilježeno kako puši cigaretu.

Sjećate se dječaka koji je pušio 40 cigareta na dan? Danas izgleda drugačije, sve je promijenio

Dječak Ardi Rizal iz Sumatre u Indoneziji imao je samo dvije godine kada su mediji objavili fotografije na kojima puši cigaretu. Priča o dječaku se proširila, cijeli je svijet znao za njega.

Sedam godina kasnije, Ardi je devetogodišnjak i britanski The Sun navodi da se dosta promijenio.

Prije je Ardi imao višak kilograma i pio je tri limenke kondenziranog mlijeka dnevno. Sada je usvojio zdrav način života koji se temelji na ribi, voću i povrću.

Dijete je priznalo da mu je bilo jako teško prestati pušiti:

"Bilo mi je teško prestati. Da ne pušim, imao bih kiselkast okus u ustima i vrtjelo bi mi se u glavi. Sada sam sretan. Osjećam se puno više entuzijazma i moje tijelo je svježe", rekao je Ardi.

Ardi je pušio čak 40 cigareta na dan i to je bilo prosto nedopustivo za dječaka od dvije godine.

Uz vladinu intervenciju i intenzivnu specijaliziranu skrb, Ardijevi roditelji uspjeli su ga odviknuti od cigareta.

Mama Diana je priznala da se plašila da će dječak umrijeti od silnog pušenja. "Razbijao je glavu o zid i divljao kada bismo mu zabranili da puši. Ovisnost je počela u 18. mjesecu kada mu je otac dao jednu cigaretu", ispričala je dječakova mama.

Nakon što je prestao s cigaretama, Ardijeva ljubav prema nezdravoj hrani razvila se tako brzo da su njegovi roditelji morali potražiti pomoć od nutricionista.

Sada, uz pomoć stručnjaka za hranu, Ardi živi zdravo, dobar je učenik, njegov život ide u pravom smjeru.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak