Kada naredni put poželite hamburger ili prženi pomfrit, dobro razmislite. Konzumiranje brze hrane jednom sedmično može da poveća rizik od karcinoma prostate za čak 37%. Istraživanja sprovedena u Americi se temelje na podacima istraživanja u kojima su analizirani podaci od prehrambenih potrošača sprovedenih na 1549 muškarca, uzrasta između 35 do 75 godina.
Zašto muškarci trebaju izbjegavati brzu hranu?
SaznajteRezultati su objavljeni u magazinu "The Prostate" potvrđuju da se konzumiranjem brze, pržene hrane (pomfrit, prženo pileće meso, krofne, hamburgeri) čak i jednom sedmično, povećava rizik od karcinoma prostate za čak 37%.
Autori istraživanja su objasnili rezultat činjenicom da u pripremljenom mesu na visokim temperaturama nastaju kancerogena sjedinjenja kao što je akrilamid, heterociklički amin i aldehid, čiji taksički efekat u organizmu povećanja korišćenje istog.