Šest najboljih vježbi za six-pack - Body.ba

Izrazite stomačne mišiće

Šest najboljih vježbi za six-pack

Piše: Body.ba

Četvrtak, 14.11.2013.

Šest najboljih vježbi za six-pack

Stomačni mišići su jedna od najproblematičnijih mišićnih grupa kada bi pogledali broj vježbača koji se danima i mjesecima bore ne bi li ih konačno izrazili na pravi način.

1. Podizanje
 
Uhvatite se za vratilo u rasponu malo širem od ramena. Lopatice povucite malo nazad i prema dole, noge savijte i ukrstite, te stegnite zadnjicu i trbušnjake. To bi bio početni položaj. Nakon toga, podignite se tako da poravnate visinu svoje ključne kosti i vratila, a laktove pomaknite dole prema kukovima. Nakon toga vratite se u početni položaj.
 
 
3 serije, ponavljanja do otkaza, 2 minuta odmora između serija
 
2. "Zakucavanje" loptom medicinkom
 
Uzmite loptu medicinku srednje težine objema rukama i prebacite je iza glave. Zatim je prilikom savijanja punom snagom bacite ispred sebe. Samo morate biti pažljivi jer iako ova lopta ne odskače baš jako, mogla bi vas udariti u lice. 
 
 
3 serije, 20 ponavljanja, 1 minut odmora između serija
 
3. Točak za trbušnjake
 
Kleknite na pod sa koljenima tačno ispod kukova, dok su istovremeno ruke pod ramenima te drže obje ručke točka. Lagano gurnite kukove prema naprijed dozvoljavajući točku da se okreće. Držite leđa ravnima sve vrijeme. U trenutku kada osjetite kako nećete moći ići dalje bez pada na zemlju, zaustavite se te se stegnite svoje trbušne mišiće, te se vratite u početni položaj.
 
 
4 serije, ponavljanja do otkaza, minut i pol odmora između serija
 
4. Povlačenje kabla
 
Pričvrstiti D-držač na kabal i povlačenjem zaustaviti ručku na visinu prsa. Stati oko dva koraka udaljenosti od sprave i povuči ručku na prsa. Ako je vaše desno rame bliže spravi, vaša desna ruka bi trebala držati ručku, dok lijeva u tom slučaju služi više kao vodič. 
 
 
4 serije, 10 ponavljanja, 1 minut odmora između serija
 
5. Kruženje sa T-šipkom
 
Šipku sa pločama tegova nabačenim samo na jednu stranu fiksirati u ugao između dva zida. Podići šipku i zaustaviti na visini prsa, te je čvrsto uhvatiti sa objema rukama. Ispraviti ruke, te se okrenuti preko ramena prvo u jednu, a zatim i na drugu stranu.
 
 
3 serije, 10 ponavljanja, 2 minuta odmora između serija
 
6. Klatno
 
Lezite na pod i podignite noge na 90 stepeni u odnosu na kukove. Držeći noge ispravljeno, spustiti ih na desno, skoro do poda, a zatim na lijevu stranu.
 
 
4 serije, 10 ponavljanja, 1 minut odmora između serija

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Atomski mravi: Dječaci jači od većine muškaraca

Tri najjača dječaka

Atomski mravi: Dječaci jači od većine muškaraca

Nadmetanje odraslih muškaraca u snazi je nešto sasvim normalno i uobičajno, međutim kada se dječaci u ranoj...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Šta pokloniti zaljubljenicima u fitness?

Najbolje ideje

Šta pokloniti zaljubljenicima u fitness?

Ljubitelji fitnessa, rekreativci i profesionalci, zbog same prirode onoga čime se bave, sasvim očekivano po...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zbog čega "dan nogu" nikada ne treba preskakati

Ne želite izgledati ovako

Zbog čega "dan nogu" nikada ne treba preskakati

Vježbanje mišića nogu nikada nije bilo toliko aktraktivno kao na primjer vježbanje mišića ruku ili prsa, pa...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Pet najbogatijih bodybuildera svih vremena

Finansijski najuspješniji

Pet najbogatijih bodybuildera svih vremena

Da se sva velika odricanja zbog žestokih treninga, striktno određene ishrane i svega ostalog što uz to ide,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)