Prirodni antibiotik od kurkume i meda - Body.ba

Napravite sami

Prirodni antibiotik od kurkume i meda

Piše: Body.ba

Srijeda, 07.01.2015.

Prirodni antibiotik od kurkume i meda

Budući da antibiotike kao lijekove treba izbjegavati što je moguće više, jer u organizmu prave brojne probleme i u konačnici imunitet čine mnogostruko slabijim, tretiranje prehlada i gripe je najpametnije obaviti primjenom poboljšanog pristupa ishrani, a medikamente uključiti samo onda kada je neophodno.

Kao najbolji pomoćnik tokom bolesti, ali prvenstveno kao najbolji zaštitnik zdravlja i imuniteta, uveliko se postavio čuveni indijski začin kurkuma.

Kada shvatimo to da je i prošle godine svrstan među par najzdravijih začina koji se mogu naći u ishrani, zahvaljujući svom osnovnom sastojku kurkuminu koji sadrži preko 150 terapeutskih svojstava, onda postaje jasno da ovaj začin treba koristiti svaka kuća.

Druga kraljevska namirnica je svakako poštovani med, koji se od pamtivijeka koristi za ublažavanje prehlade, grlobolje, upale pluća i cijelog niza drugih oboljenja.

Kućni antibiotik

Kada su poznata svojstva ova dva fenomenalna dara iz prirode, postaje jasno da njihova kombinacija može biti jako snažan lijek.

Preporučuje se miješanje 100 grama meda sa 1 kašikom praha kurkume. Rezultat homogene smjese je prirodni antibiotik (kurkuma zaista ima antibiotska svojstva) ugodnog okusa, koji se preporučuje tokom bolesti uzimati 3 puta dnevno i češće.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Bodybuilder otvorio dušu: Jedva čekam povlačenje

Dexter Jackson iskreno

Bodybuilder otvorio dušu: Jedva čekam povlačenje

Dexter Jackson je istinska legenda bodybuildinga, nesalomljivi sportista koji na najbolji način svijetu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Lični kuhari zvijezda fudbala zarađuju bogatstvo

I do 500 funti dnevno

Lični kuhari zvijezda fudbala zarađuju bogatstvo

Nestvarno mnogo plaćeni frizeri fudbalskih zvijezda čije kreacije na glavama predstavljaju na svakoj novoj...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Alkoholičarske nacije

Top 5 država u kojima se konzumira najviše alkohol

Pored toga što alkohol uništava zdravlje i sputava fizičke performanse ljudskog tijela, većina ljudi ne mari...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 5 država svijeta sa najdebljim stanovništvom

Zvanične statistike

Top 5 država svijeta sa najdebljim stanovništvom

Jedan od najboljih pokazatelja da se na stilove života i načina ishrane pripadnika nekih nacija ne treba ni...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)