Kako se udebljati na zdrav način? - Body.ba

Saznajte

Kako se udebljati na zdrav način?

Piše: Body.ba

Utorak, 11.11.2014.

Kako se udebljati na zdrav način?

Stalno pišemo i čitamo o dijetama i savjetima kako smršati, ali zaboravljamo na osobe koje imaju problem suprotan mršanju, tim osoba je potreba kilaža. Dok neki zavide tim ljudima jer oni mogu jesti bilo šta, koliko god žele i kad god to žele, oni se ipak muče sa manjkom kilograma.

Zato je neophodno da i te osobe jedu na zdrav način i da tako dobiju željenu kilažu. To ne znači da trebate pretjerivati, već da možete postepeno dobiti na tjelesnoj masi a da ne izgledate premršavo.

Prvo i najvažnije pravilo jeste da ne smijete prebirati hranu. Jako je bitno da se jede raznoliko i da se ne isključuje određen tip hrane, već da se stalno jede povrće, riba, meso i žitarice.

Slobodno možete grickati bademe, lješnjake, orahe. Kvalitetne namirnice kao što je kikiriki, jaja, puter, razni sirevi su preporučljivi u ishrani. 

Drugo pravilo je redovna ishrana koja pored tri glavna obroka mora da sadrži i dva međuobroka dnevno. Poželjna je i umjerena fizička aktivnost, ali ne pretjerana. Ipak, ne isključujte je u potpunosti, jer to nikako nije preporučljivo. 

Aktivnost na svježem vazduhu može da otvori apetiti. Vodite računa da li redovno i kvalitetno spavate i obavezno unosite veliku količinu vode. Brzo debljanje je jednako štetno kao i brzo mršanje, jer je bitno da to radite pravilno, umjereno i postepeno.

Na taj ćete način ojačati imunitet i sam organizam, i povećat ćete apetit onoliko koliko je potrebno vašem tijelu. Za poticanje apetita na prirodan način je dobro da pijete čajeve koji aktiviraju lučenje želučanog soka, kao što su: kamilica, nana, bosiljak, đumbir i drugi čajevi. 

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Imala je samo 35 kg a sada je dizačica tegova

Pobijedila anoreksiju

Imala je samo 35 kg a sada je dizačica tegova

Sophia Ellis je heroina koja je prešla put od anoreksije do takmičenja u profesionalnom dizanju tegova. Iako...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Najbrutalniji "fitness prank" ikada

Eksplozija stomaka

Najbrutalniji "fitness prank" ikada

Legendarna teretana na otvorenom Muscle Beach u Kaliforniji, mjesto je na kom su svojevremeno trenirale neke...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Srčano zatajenje uzrok tužne smrti bodybuildera

Par dana pred prosidbu

Srčano zatajenje uzrok tužne smrti bodybuildera

Srceparajuća priča o smrti 25-godišnjeg bodybuildera iz Velike Britanije Sama Standerwicka, potresla je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Steroid bi mogao UFC šampiona koštati karijere

Jon Jones pred krahom

Steroid bi mogao UFC šampiona koštati karijere

Šampion UFC-a Jon Jones, samo par dana nakon herojskog poduhvata i velike pobjede nad Danielom Cormierom koja...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)