3 3/3

Stisnuti šipku što je moguće jače

Tri efikasna trika kako poboljšati bench potisak
Tri efikasna trika kako poboljšati bench potisak

Hvat šipke je vrlo bitan elemenat koji utiče na same performanse. Mnogi vježbači koriste tzv. hvat bez prstiju kod kog palac ide iza šipke u istom smjeru kao i svi ostali prsti, međutim, ta vrsta hvata pored velikog nivoa udobnosti ne pruža mogućnost čvrstog držanja šipke. Kada se šipka stisne svom snagom kao da se žele ostaviti otisci prstiju na željezu, postaje mnogo lakše izboriti se i sa sveukupnom težinom opterećenja.

Kada svaka od ovih promjena ostvari svoj efekat i malo poveća sposobnosti pri izvođenju same vježbe, primijenjene sve tri stvari zajedno već bi mogle rezultirati stvarnim olakšanjem rada barem za nekoliko kilograma.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak