3 3/3

3. Izbjegavanje pretreniranosti

Pomoć "hardgainerima": 3 savjeta kako se udebljati
Pomoć "hardgainerima": 3 savjeta kako se udebljati

Generalno rečeno, mogućnost sistemskog oporavka je ograničenija kod mršavih ljudi. Svaka unesena kalorija je važna na putu do povećanja tjelesne mase, a znajući koliko ih treninzi s tegovima tope, te da se kalorije troše čak i tokom oporavka mišića od vježbanja, postaje jasno da broj sedmičnih treninga treba smanjiti i obezbijediti tijelu sasvim dovoljno vremena za odmor.

To uključuje 24 do 48 sati razmaka između treninga i kvalitetan san svake noći od minimalno 7 sati. Istu mišićnu grupu nikada ne treba vježbati dva treninga zaredom, nego dozvoliti mišićnim vlaknima da se nakon svakog treninga odmore nekoliko dana.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak