1 1/4

NEMOJTE BITI PREDUGO BEZ HRANE

4 održiva načina za gubljenje kilograma bez dijeta
4 održiva načina za gubljenje kilograma bez dijeta

Kada ste predugo bez hrane, šečer u krvi pada. Ovo može dovesti do raznih simptoma, poput vrtoglavice, umora, i želje za hranom punom šečera. Vrlo je lako ići iz jedne krajnosti u drugu ako zanemarite signale gladi i čekate predugo da bi jeli. Planirajte jelo svaka 2-3 sata. Ako znate da će vam dan biti brz i pun obaveza, uvijek imajte spreman neki snack koji će biti tu uz vas kada se javi glad.

Komentari (1)

Nemam se obicaj ovako izrazavat ali glavni naslov i sadrzaj teksta nemaju puno zajednickog i citav sadrzaj je manje vise sranje. Mislim sve je to tako kako pise ali realnost je nesto drugo. Za ljude bez iskustva i ljude koji koji misle da su pokupili svi pamet svijeta zvuci ovo dobro i promisljeno. Znaci gubljenje kilograma bez dijeta ali ovo je jedna vrsta dijeta - mogu samo da kazem wtf. Nemojte dugo bez hrane - jedite manje porcije pune vlakana. To je dijeta. Vjezbaj te na nacin koji vam odgovara pa to je savim normalno - svako tijelo je posebno i svako treba upoznat sebe i svoje tijelo. I slag na tortu - planiraj vrijeme pa ako radis i imas djecu onda je jedino sto radis je da planiras ali smo svi ograniceni. Suma sumarum jedi manje ali kvalitetnije nego - manji unos kalorija nego sto tijelo moze sagorijeti od prilike 90% posto unosa kalorija od onog sto tijelo sagorijeva. A ako zelis brze smrsat onda mozes i smanjit na 70 ili 60%. Ako jos vjezbas onda ide jos brze. Sto vise proteina da nebi misici nastradali u mrsamju. Jer se prvo misice gube kad mrsas zato su potrebni proteini. Ima mnogo nacina a svako tijelo je posebno i ima svoja ogranicenja sto znaci da svako treba naci svoj nacin. Ako imas 150kg ovo sve zvuci glupo ali ima nacina i za one preko 150 kg.

Adnan
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak