"Shvatio sam da me moj način života šalje u grob" - Body.ba

Inspiracija za svakoga

"Shvatio sam da me moj način života šalje u grob"

Piše: Body.ba

Utorak, 03.07.2018.

"Shvatio sam da me moj način života šalje u grob"

Bill Janke je tridesetpetogodišnjak iz Sjedinjenih Američkih Država koji se kroz svoje katastrofalne životne navike doveo na sami rub smrti, a život mu je spasila jedna čvrsta odluka donesena u bolnici, kada je stao na vagu i vidio zastrašujući broj 191.

"Kako sam dopustio sebi da se dovedem do toga", postavio je sebi pitanje mladi Bill Janke, koji je došao u bolnicu sa dijagnozom apneje u snu, stanja kog karakteriše privremeni prestanak disanja tokom sna i koje je potencijalno veoma opasno stanje.

"Tada sam stvarno potonuo shvatajući da sam imao 31 godinu i da će me moje stanje i destruktivan način života rano poslati u grob. Tada sam odlučio da želim promijeniti svoj način života, nadajući se da će me to izvući iz rupe koju sam kopao već više od 25 godina.

Regulisao sam svoju ishranu kako bi se uskladio sa "Jim's Dieting 101" i otkrio da je nauka iza dijetalne ishrane efikasna i održiva. Upravo u to vrijeme počeo sam i vježbati sa svojim dugogodišnjim prijateljem, spomenuo je da se upravo počeo koristiti programom Jima Stoppanija i pitao sam ga mogu li mu se pridružiti", priča ovaj inspirativni momak, te nastavlja:

"Postavio sam sebi cilj da budem na ili ispod 7 posto indeksa tjelesne masti do 18. septembra 2016. godine. Mnogi su mi rekli da je to nedostižno i da bih trebao stati jer sam već dovoljno postigao. Kada sam čuo te komentare, želio sam da dostignem svoj cilj još više.

Moj pogled na život se sada potpuno promijenio. Ne želim na ovom svijetu ništa više od toga da pomažem drugima da naprave promjene u životnom stilu. Stekao sam fantastične prijatelje preko Facebook grupe "JYM Army", i uvijek su spremni da pomognu svima koji imaju potrebu", zaključio je Janke čija priča definitivno može inspirisati svakoga.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Spustila tajice i pokazala kako nas zavaravaju

Uticaj Instagrama

Spustila tajice i pokazala kako nas zavaravaju

Da izgled na fotkama često zavara nije novost. Ovoga puta to je pokazala influencerica Stacey Lee.Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zvijezde u vratolomnim joga položajima

Zaljubljenici u jogu

Zvijezde u vratolomnim joga položajima

Pomicanje vlastitih granica je jedna od čari joge kojoj nisu odoljele ni najveće zvijezde. Marilyn Monroe,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>"Dvojnica Megan Fox" zgodnija od glumice

Kolika je sličnost?

"Dvojnica Megan Fox" zgodnija od glumice

Internetski portali, forumi i online izdanja muških časopisa "raspametili" su se zbog brazilske  manekenke  i...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Banja Luka dobija dvije teretane na otvorenom

Rekreacija za građane

Banja Luka dobija dvije teretane na otvorenom

Banja Luka će postati bogatija za dvije teretane na otvorenom, nakon što se krenulo u realizaciju odlične...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)