1 1/3

Intervali vježbanja s visokim intenzitetom

Tri vrste treninga s kojima se najbolje tope masne naslage
Tri vrste treninga s kojima se najbolje tope masne naslage

Intervali vježbanja s visokim intenzitetom, princip su fizičke aktivnosti koja s dobrim nizom razloga bivaju sve poštovaniji u svijetu fitnessa. Poznatiji pod skraćenim nazivom HIIT, taj napredni kardio način vježbanja se kroz čitav niz velikih istraživanja dokazao kao mnogo efikasniji od konvencionalnog kardija s lakšim intenzitetom.

Osim što potiče snažno topljenje masnih naslaga i djeluje tako da se i satima poslije organizam oporavlja i troši kalorije, HIIT treninzi su i vjerovatno najbolji način izgradnje kondicije i eksplozivnosti.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak